Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu, un nou atac la Klaus Iohannis: „Vrea să-și înlăture adversarii politici forțând Constituția”

Călin Popescu Tăriceanu, un nou atac la Klaus Iohannis: „Vrea să-și înlăture adversarii politici forțând Constituția”

Călin Popescu Tăriceanu, un nou atac la Klaus Iohannis: „Vrea să-și înlăture adversarii politici forțând Constituția”
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Noi 2016   •   21:26

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a criticat intrarea președintelui Klaus Iohannis în arena politică, forțând Constituția și legislația, cu scopul de a-și înlătura „adversarii politici”. 

„Dânsul a încercat într-un mod incorect să împartă candidații la alegeri cu acea formulă ineptă de „penali”. Dacă e vorba să folosim această formulă, pe care eu nu o agreez, i se potrivește și domniei sale la fel de bine. Eu însă cred că la alegeri au dreptul să candideze toți cei care nu au nicio interdicție de exercitare a drepturilor civile: de a alege și de a fi aleși. Sigur că pot fi niște persoane care au suferit condamnări și pentru acelea eu cred că justiția i-a penalizat. Nu trebuie să fie stigmatizate toată viața pentru anumite greșeli (...) Problema de fapt este alta. Președintele vrea să-și înlăture adversarii politici punându-le o etichetă care este incorectă, forțând Constituția și legislația, indicând oamenilor pe cine să voteze și pe cine să nu voteze. Cu alte cuvinte, președintele intră în arena politică, cu toate că ar trebui să fie reținut, să fie rezervat, să fie neutru, să fie echidistant. El participă la aceste alegeri în favoarea PNL-ului și părerea tuturor este că președintele este agentul electoral al PNL-ului. El încearcă, așa cum a și spus, să măture scena politică, cu toate că nu este responsabilitatea președintelui. Intră într-un joc politic, care de fapt nu are ce să caute, cu un singur scop: să ajute PNL-ul în viitoarele alegeri și să-și îndepărteze adversarii politici”, a declarat Tăriceanu la România Tv.
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close