Antena 3 CNN Actualitate Călugării au pus stăpânire pe un drum comunal din Reşiţa (VIDEO)

Călugării au pus stăpânire pe un drum comunal din Reşiţa (VIDEO)

Călugării au pus stăpânire pe un drum comunal din Reşiţa (VIDEO)
Sursa foto: drum
14 Mai 2010   •   19:17

Câţiva călugări din Reşiţa au uitat de cele sfinte. Le-au blocat drumul localnicilor dintr-un cartier mărginaş al oraşului, pe motiv că drumul este pe terenul mănăstirii. Iniţial, feţele bisericeşti au instalat o barieră care se ridica numai contra cost. Acum nu mai vor nici bani, aşa că au săpat un şanţ de-a latul drumului.

De trei ani, reşiţenii de pe strada Mozart se ceartă cu stareţul mănăstirii Înălţarea Domnului de pe dealul Arsului din Reşiţa. Motivul: unul dintre drumurile de acces în cartierul cel mai înalt din oraş.

Călugării au ridicat mănăstirea cu ajutorul localnicilor. O dată terminate lucrările, feţele bisericeşti şi-au întors faţa de la cei ce i-au ajutat.

Localnicii îi acuză pe călugări că nu le-au permis să meargă la cimitir. Mai mult, oamenii spun că în timpul iernii nu au putut coborî în oraş, pentru aprovizionare.

În timp ce localnicii spun că drumul există de mai bine de 20 de ani, stareţul mănăstirii spune că drumul este construit de el. Aşa că poate dispune cum vrea de proprietatea lui.

Reprezentanţii primăriei spun însă că lucrurile nu stau chiar aşa cum spune stareţul. Drumul figurează în actele lor ca şi drum comunal. Aşa că spun că vor media negocierile între reprezentanţii mănăstirii şi localnici.



Observator




×
Subiecte în articol: drum Reşiţa calugari manastire canal localnici
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close