Antena 3 CNN Actualitate Călugării de la Athos au primit ACORDUL Patriarhiei pentru a participa la slujbă, la Penitenciarul Rahova

Călugării de la Athos au primit ACORDUL Patriarhiei pentru a participa la slujbă, la Penitenciarul Rahova

Călugării de la Athos au primit ACORDUL Patriarhiei pentru a participa la slujbă, la Penitenciarul Rahova
01 Iun 2013   •   18:26

Patriarhia Română le-a dat acordul călugărilor de la Muntele Athos să participe, duminică, la Sfânta Liturghie care va fi oficiată la biserica de la Penitenciarul Rahova, a declarat sâmbătă, preotul Constantin Stoica, citat de Mediafax.
   
"Patriarhia Română a primit, sâmbătă după-amiază, o solicitare din partea grupului de călugări de la Sfântul Munte Athos pentru a li se permite să participe, duminică, la slujba Sfintei Liturghii de la biserica Penitenciarului Rahova. După ce a analizat cererea, Patriarhia şi-a dat acordul, astfel că grupul de călugări va putea participa la slujbă, în condiţiile în care şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor va fi de acord", a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica.
   
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a mai spus că orice preot sau monah care intenţionează să slujească într-o biserică din reţeaua Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor trebuie să trimită o  solicitare scrisă cu mult timp înainte la ANP, potrivit legislaţiei în vigoare şi protocolului dintre Ministerul Justiţiei şi Patriarhia Română.
   
El a precizat că cei patru călugări de la Sfântul Munte Athos care au fost sâmbătă la Penitenciarul Rahova pentru a cere informaţii despre procedura pentru acordarea asistenţei religioase în penitenciar sunt, din punct de vede spiritual, în jurisdicţia canonică a Patriarhiei Ecumenice. 
   
Călugări de la Muntele Athos au fost, sâmbătă, la Penitenciarul Rahova pentru a solicita drept de vizită la Gigi Becali, aceştia dorind să oficieze o slujbă, duminică, la biserica unităţii de detenţie, a declarat avocatul Robert Ionescu.
   
Potrivit avocatului Robert Ionescu, care a fost la Penitenciarul Rahova însoţit de doi călugări de la Muntele Athos, aceştia aşteaptă răspunsul de la conducerea unităţii de detenţie privind cererea de vizită la Gigi Becali şi oficierea unei slujbe.
   
Robert Ionescu a spus că este avocatul ales al lui Gigi Becali şi sâmbătă dimineaţă s-a întâlnit cu acesta, ocazie cu care l-a anunţat că a venit cu doi călugări de la Muntele Athos care vor să îl viziteze în penitenciar.
   
Avocatul a precizat că cei doi călugări cu care a venit la Penitenciarul Rahova fac parte dintr-un grup de 12 călugări de la Muntele Athos care a venit în România.
   
Administraţia Naţională a Penitenciarelor are un protocol cu Biserica Ortodoxă Română, acesta fiind reînnoit în 26 martie 2013. Protocolul de colaborare stabileşte cadrul general în care se desfăşoară activitatea preoţilor din penitenciare, precum şi modalităţile de realizare a unor activităţi cu implicaţii sociale, educaţionale şi moral-creştine.
   
Gigi Becali este încarcerat la Penitenciarul Rahova din 20 mai, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale. Alături de acesta au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

×
Subiecte în articol: Gigi Becali becali condamnat
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close