Antena 3 CNN Actualitate Sindicatul Europol, scârbit de noile cămăși primite: "Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la 4,5 milioane euro”

Sindicatul Europol, scârbit de noile cămăși primite: "Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la 4,5 milioane euro”

Sindicatul Europol a prezentat pe Facebook cămășile primite de peste 3.000 de polițiști, susținând că sunt niște „mizerii”.

Sindicatul Europol, scârbit de noile cămăși primite: "Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la 4,5 milioane euro”
Sursa foto: Facebook/ Europol
de Alexandra Cojoianu    |    02 Feb 2023   •   21:24

Noua uniformă i-a luat prin surprindere pe polițiști, care nu au avut însă o surpriză plăcută. Calitatea nu a avut nicio legătură cu caietul de sarcini și cu ce li s-a prezentat ca „prototip”.

În loc de materialul de tip „mesh” care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma a cusut material folosit pentru plasa de țânțari.

Dacă la cămașa de prezentare a fost prezentă țesătura de tip „ripstop”, specifică uniformelor tactice pentru creșterea rezistenței, la cămașa primită de noii polițiști lipsește cu desăvârșire, iar materialul este un soi de tercot laminat, foarte ieftin, folosit în special la salopete.

Inclusiv materialul „velcro” de pe braț este un „fake” pe care nu se poate fixa însemnul heraldic textil. De asemenea, culoarea specifică nu a fost respectată, "cu toate că și aceasta este o condiție de sine stătătoare în cuprinsul caietului de sarcini”

Citește și: Europol, despre noile uniforme primite de polițiști: "Pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat, iar inscripțiile s-au dezlipit"

Ce reclamă polițiștii

„Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3.000 de complete, și ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate.

Am făcut o comparație între ceea ce ni s-a prezentat nouă la începutul anului 2022 și ceea ce au primit peste 3.000 de polițiști care s-au încadrat în 2022 din școlile de agenți de poliție sau din sursă externă.

[GAL layout="2"]

Dacă în varianta „prototip” materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru polițiști, dar net superioare față de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificațiile din caietele de sarcini și cu toate acestea, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor cu titlu de „noua uniformă”, se arată în postarea de pe Facebook a Sindicatului Polițiștilor Europol.

×
Subiecte în articol: Europol Facebook cămaşă
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close