Antena 3 CNN Actualitate Cămătarii aveau relaţii "strânse" cu judecătorii. Soţia lui Nuţu i-a făcut vânt unei judecătoare cu un "evantai" de 30.000 de euro

Cămătarii aveau relaţii "strânse" cu judecătorii. Soţia lui Nuţu i-a făcut vânt unei judecătoare cu un "evantai" de 30.000 de euro

Cămătarii aveau relaţii "strânse" cu judecătorii. Soţia lui Nuţu i-a făcut vânt unei judecătoare cu un "evantai" de 30.000 de euro
de O.P.    |    01 Mar 2013   •   05:36

Mituirea judecătoarei de la Giurgiu nu este prima încercare a cămătarilor de a-şi cumpăra libertatea. Fraţii Cămătaru au avut dintotdeauna relaţii sus puse în magistratură, lucru care reiese clar din interceptări, spun anchetatorii. Şi soţia lui Nuţu Cămătaru a fost închisă pentru cinci ani, după ce procurorii au dovedit că a încercat să plătească un judecător cu 30 de mii de euro pentru a-i elibera soţul.

În 2006, Nuţu Cămătaru, închis pe atunci la Penitenciarul Jilava pentru fapte de crimă organizată, l-ar fi ameninţat pe preşedintele Comisiei de eliberări condiţionate a penitenciarului, magistratul Luiza Moteanu, pentru că a fost mereu împotriva eliberării lui,spun surse judiciare. Nuţu Cămătaru ar fi avut, totuşi, şi aliaţi printre magistraţi. În loc să îl pedepsească, judecătorul Ionuţ Matei i-a redus lui Nuţu pedeapsa de la 9 ani de puşcarie la 2 ani şi 8 luni.

Sile Cămătaru: Cică preşedintele completului e Matei Ionuţ şi Matei Ionuţ care nu are cum să ne judece pe noi.

Nuţu Cămătaru: Şi dacă ne judecă, el se abţine la pronunţare, mai sunt ăilalţi doi, care-i problema?
Sile Cămătaru: Păi, nu merge.
Nuţu Cămătaru: De ce?
Sile Cămătaru: Păi n-are cum, că în mod normal trebuie prinşi la pronunţare. Dacă era voie cu doi, ne judeca doi.
Nuţu Cămătaru: Nu ştiu, dar e foarte încurcat, el e cu şustă băgat acolo. Adică dosarul e foarte încurcat, el e singurul care-l ştie, d-aia l-au băgat ăştia, ai înţeles? Îţi spun eu, că pe voi de 4 ani trebuia să vă pună pe liber. Ce dracu', ai înţeles?
Sile Cămătaru: Deci tot ce am auzit eu s-a adeverit. Când i-am zis lui Costea (un avocat - n.r.) că o să fie Ionuţ Matei, aşa a fost.
Nuţu Cămătaru: Şi aşa a fost, a venit Ionuţ Matei. (...)  Să-i bată să-i înnebunească."
SURSA: STENOGRAME LA DOSARUL CĂMĂTARILOR

Din interceptări rezultă şi că Nuţu ar fi avut aranjamente cu gardienii din penitenciar. Aceştia îl anunţau când se făceau percheziţii corporale pentru a nu se găsi asupra lui telefonul mobil. Chiar şi aşa, interlopul a rămas fără telefon la un moment dat.

N: A dat fraierii peste tine şi ţi-a luat ganterele?!
Nuţu: Da, bă, şi telemobilu'. De, auzi? Eu îi anunţ p-ăştia: bă, vedeţi că vine! Ce crezi? P-al meu îl găseşte! (…) S-a luat unu' cu ei în gură p-aici şi d-ai dracu' a făcut aşa!
SURSA: STENOGRAME LA DOSARUL CĂMĂTARILOR

Din interceptări rezultă şi că Nuţu ordona din închisoare şantaje şi răzbunări.

I.: Fii atent, dacă e să câştigi şi tu 1.000 de euroi! (…) ăsta, la care i-am făcut o vilă pe la Snagov, i-am mai făcut un apartament (…) are sa-mi dea bani! (...)
Nuţu Cămătaru: Păi, când te duci să te întâlneşti cu ei, ţi-l dau să meargă pe nepotu-miu ăla, Bebe, şi pe fratele meu, Gulu.
I.: Da, bine, noi oricum vorbim cu el amical. Tot prieteneşte vorbim?
Nuţu Cămătaru: Putem să vorbim şi altfel, care-i problema? (…) Nu se pleacă de aici până nu se face plata! (…) Îi băgăm buldozerul, ai înţeles? (…) şi mă sunaţi când ajungeţi acolo!
SURSA: STENOGRAME LA DOSARUL CĂMĂTARILOR




×
Subiecte în articol: interceptari
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close