Antena 3 CNN Actualitate Camera ascunsă: "Fripţi" de silicoane, medicii de la Spitalul de Arşi nu mai fac operaţii

Camera ascunsă: "Fripţi" de silicoane, medicii de la Spitalul de Arşi nu mai fac operaţii

Camera ascunsă: "Fripţi" de silicoane, medicii de la Spitalul de Arşi nu mai fac operaţii
Sursa foto: Foto: ucsf.edu
de M.Z.    |    09 Iun 2014   •   09:39

După scandalul operaţiilor estetice decontate ilegal, medicii de la Spitalul de Arşi nu mai fac nici cele mai simple intervenţii. Defectele la buze, nas sau urechi reprezintă un risc pe care nu vor să şi-l mai asume. Pacienţii sunt pasaţi la alte spitale cu secţii de chirurgie plastică, dar şi medicii de acolo sunt însă la fel de reticenţi. 

 
La Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi de Arsuri, operaţia de deviaţie de sept a devenit tabu. Atât asistenta, cât şi medicul de gardă recomandă un alt spital unde se poate face această intervenţie. 
 
Opt medici, în frunte cu managerul Spitalul de Arşi, Vitalie, Stan, au fost arestaţi pentru că făceau operaţii estetice în spitalul public sub diagnostice false. Chirurgii au fost arestaţi pentru luare de mită, fals şi înşelăciune. 
 
Ulterior, documentele medicale erau decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, iar pacientul plătea doar o şpagă către medic. Acum, medicii se feresc să mai facă operaţii estetice în spitalele publice sub pretextul unor intervenţii decontate de stat. 
 
La clinicile private o operaţie de rinoplastie costă între 1.600 şi 3.000 de euro, o operaţie de mărire a sânilor porneşte de la 2.000 de euro, iar o liposucţie de la 1.500 de euro.

Sumele pe care le cereau pacienţilor erau cuprinse între 450 şi 3.400 de euro, mai mici decât cele practicate în clinicile private, dar banii intrau direct în buzunarele lor, iar pacienţii nu primeau nicio chitanţă. 

Citiţi şi Ce şpagă cereau doctorii de la Spitalul de Arşi

SUTE DE MII de euro, găsiţi de anchetatori la medicii de la Spitalul de Arşi


 

×
Subiecte în articol: Spitalul de Arsi
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close