Antena 3 CNN Actualitate Camera Deputaţilor a adoptat primele zece articole din proiectul legii câinilor fără stăpân

Camera Deputaţilor a adoptat primele zece articole din proiectul legii câinilor fără stăpân

Camera Deputaţilor a adoptat primele zece articole din proiectul legii câinilor fără stăpân
Sursa foto: Foto: INTACT Images
30 Mai 2011   •   19:30

Camera Deputaţilor a început, luni, dezbaterea pe articole la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea OUG privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, informează Agerpres.

Primele zece articole au fost adoptate, dezbaterile fiind întrerupte la ora 18,00, deoarece programul de lucru al plenului a fost epuizat, urmând a fi reluate în şedinţa de plen de marţi.

Reprezentanţii PSD, PNL şi cei ai Grupului minorităţilor naţionale au anunţat că nu vor susţine adoptarea legii câinilor fără stăpân.

"Suntem în faţa unei legi care este în vigoare şi care a ajutat ca oamenii să înceapă să gândească altfel. Ea face parte dintre legile care educă. Numai că în ultimele zile au început să apară acte de cruzime împotriva animalelor fără stăpân greu de înţeles, la Botoşani, la Letea şi cred că proiectul acestei legi care vorbeşte despre cruzime a încurajat acest lucru, de aceea trebuie să-l oprim", a spus de la tribuna plenului liderul Grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

De asemenea, deputaţii Opoziţiei şi cei ai minorităţilor naţionale au propus ca proiectul de lege să fie retrimis la Comisia pentru administraţie publică pentru a fi dezbătut pe toată perioada verii de părţile implicate.

×
Subiecte în articol: caini fara stapan caini
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close