Antena 3 CNN Actualitate Camera Deputaţilor, indulgentă cu parlamentarii care votează la mai multe mâini. Nu i-a sancţionat şi a pasat problema Biroului Permanent

Camera Deputaţilor, indulgentă cu parlamentarii care votează la mai multe mâini. Nu i-a sancţionat şi a pasat problema Biroului Permanent

Camera Deputaţilor, indulgentă cu parlamentarii care votează la mai multe mâini. Nu i-a sancţionat şi a pasat problema Biroului Permanent
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Noi 2011   •   07:21

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor nu a luat nicio decizie privind sancţionarea deputaţilor care au votat la două mâini. Problema a fost pasată Biroului Permanent, pe motiv că acesta este singurul care poate lua o hotărâre. Unii dintre deputaţi şi-au recunoscut vina şi au jurat că nu vor mai face altă dată.

După o şedinţă de o oră cu uşile închise, membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor au hotărât că nu intră în atribuţiile lor să-i sancţioneze pe cei 8 deputaţi care au votat în numele altor colegi.

Democrat-liberalul Adrian Rădulescu susţine că a votat de mai multe ori din greşeală, pentru că nu ştia care este regulamentul.

Şi deputatul Ioan Stan îşi recunoaşte vina. El şi-a căpătat renumele de "pianistul", după ce a votat, în numai câteva secunde, de trei ori pentru aceeaşi lege, folosind trei cartele diferite. Stan susţine că nu are regrete pentru că era vorba de o cauză nobilă, respectiv respingerea legii privind îngheţarea salariilor şi pensiilor.

Roberta Anastase cere pedepsirea deputaţilor care au votat la mai multe mâini. Conform regulamentului Camerei, deputaţilor care săvârşesc în mod repetat abateri li se poate interzice participarea la lucrări timp de cel mult 15 zile sau pot fi excluşi temporar.


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close