Antena 3 CNN Actualitate Un prim camion cu ajutor umanitar a plecat către Odesa, la inițiativa AQUA Carpatica

Un prim camion cu ajutor umanitar a plecat către Odesa, la inițiativa AQUA Carpatica

Companiile româneşti sar şi ele în ajutor ucrainenilor. Un prim camion cu ajutor umanitar a plecat către Odesa, la inițiativa AQUA Carpatica.

Un prim camion cu ajutor umanitar a plecat către Odesa, la inițiativa AQUA Carpatica
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mar 2022   •   13:11

Zeci de paleţi cu sticle cu apă au ajuns la ucrainenii care suferă în această perioadă. Ajutorul preşedintelui companiei AQUA Carpatica a venit după ce acesta a văzut la televizor o ştire care l-a impresionat.

"Am văzut ceva inacceptabil pentru secolul 21. Am văzut în Mariupol o fetiţă care a murit din cauza deshidratării. Acesta este motivul pentru care sunt aici, domnule primar. Toată lumea din România ajută refugiaţii din Ucraina să strângă fonduri, le oferă locuinţe şi diverse alte lucruri şi fac asta din toată inima", a declarat Jean Valvis, Președinte – Director General AQUA Carpatica.

Primarul din Odessa a facut posibilă intrarea pe teritoriul Ucrainei a mai multor camioane încărcate cu sticle cu apă. Astfel, 96 de paleți au fost trimişi in Cernăuți şi Kiev.

"Vă mulţumesc foarte mult. Vă mulţumesc că ne ajutaţi", a spus Gennadiy Trukhanov, primarul oraşului Odesa. Mai mult decât atât, acesta a avut şi un mesaj pentru solidaritatea romanilor.

"Dragi români, dragi fraţi. Noi avem o relaţie adevărată de prietenie de secole. Suntem înfrăţiţi cu oraşul Constanţa. Avem, într-adevăr, relaţii şi conexiuni apropiate cu locuitorii din Constanţa. Astăzi, vedem războiul în Ucraina.Este o agresiune împotriva lumii. Avem nevoie de fraţii noştri aproape şi de solidaritate", a mai spus primarul oraşului Odesa.

Preşedintele companiei care şi-a oferit sprijinul pentru ucraineni spune că va continua să incurajeze toate acțiunile umanitare care au acest scop.

×
Subiecte în articol: Aqua Carpatica Odesa ajutor umanitar
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close