Antena 3 CNN Actualitate Campania #deletefacebook ne amintește că niciun serviciu fară cost, nu este de fapt gratuit

Campania #deletefacebook ne amintește că niciun serviciu fară cost, nu este de fapt gratuit

Campania #deletefacebook ne amintește că niciun serviciu fară cost, nu este de fapt gratuit
27 Mar 2018   •   14:24

Facebook este puternic criticat în urma scandalului cu Cambridge Analytica, în urmă căruia a împărțit informații personale fără acordul utilizatorilor. Aceast scandal a dus la creearea campaniei #deletefacebook, în care oameni de pretudindeni și-au șters conturile. Acestei mișcări I s-au alăturat și fondatorul Whatsapp, Brian Acton, și Elon Musk.  

Scopul campaniei este de a opri informațiile private să fie făcute publice, deoarece prin apartenența la o astfel de rețea, utilizatorii își fac publice unele informații, precum numele, vârstă, locația, și interesele. Apoi, acestea sunt folosite de Facebook pentru a atrage companii de marketing responsabile de distribuirea reclamelor. În așa fel, utilizatorii nu plătesc în bani pentru rețeaua de socializare, dar plătesc în informații, iar Facebook rămâne gratis.  

Dacă te-ai gândi că Facebook este o platformă fără cost, reanalizează situația, deoarece în cazul acestui serviciu, tu nu ești clientul, ești produsul care este vândut companiilor de marketing, iar acest preț este unul mul mai mare decât o valoare monetară.  

Sursă: Business Insider

×
Subiecte în articol: Facebook cambridge analytica scandal
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close