Antena 3 CNN Actualitate "Campania electorală trebuie pusă pe locul doi". Autorităţile din cele 12 judeţe sub cod portocaliu sunt în alertă

"Campania electorală trebuie pusă pe locul doi". Autorităţile din cele 12 judeţe sub cod portocaliu sunt în alertă

"Campania electorală trebuie pusă pe locul doi". Autorităţile din cele 12 judeţe sub cod portocaliu sunt în alertă
de O.P.    |    29 Mai 2012   •   05:42

12 judeţe din România sunt la această oră sub cod portocaliu de ploi. Avertizarea meteorologilor este valabilă până astăzi la prânz. Precipitaţiile vor fi însemnate în regiunea cu cod portocaliu şi vor depăşi 50 de litri pe metru pătrat.

Pentru restul regiunilor se menţine, până la ora 16, avertizarea cod galben. Situaţia zonelor afectate de ploi abundente a fost analizată într-o şedinţă de urgenţă la guvern. Premierul le-a cerut autorităţilor locale să lase campania electorală pe locul doi şi să ia măsuri împotriva inundaţiilor.

Autoritaţile sunt in alerta după ce meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu pentru 12 judete din ţară. Hidrologii atenţioneaza că în judeţele vizate vor cădea cantitati de apă de peste 50 de litri pe metru pătrat.

Cele mai mari probleme sunt pe Jiu unde nivelul apei a crescut si exista pericolul unor noi inundaţii.

"Avem 3 situatii de alerta maxima, jiul care e in crestere, a crescut in ultima ora cu 50 de cm, în judetul Valcea si Trotusul din Bacau de asemenea", a declarat Rovana Plumb, ministrul Mediului.

Gospodariile afectate de inundaţii vor fi sprijinite cu bani din fondul de rezervă al Guvernului. Premierul a mai cerut verificări în cazul primăriilor din zonele aflate sub avertizare.

De asemenea alte 14 judete plus capitala rămân avertizare sub cod galben pana marti la ora 16.00

Partea mai grea este spre Moldova. Incepand de la ora 17 azi pana maine la 12 sunt in cod portocaliu. Vor fi cantităţi importante de precipitatii si vom ridica codul portocaliu pentru Ialomita si pot sa spun ca vor ramane pe cod pana seara. Dupa pareare mea partea grea este pentru judetul Vrancea. Am solicitat tuturor autoritatilor sa fie in alerta maxima. Oamenii asteapta de la noi eficienta maxima", a continuat Rovana Plumb.



×
Subiecte în articol: ploi precipitatii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close