Antena 3 CNN Actualitate Campanie frauduloasă care promite subiectele de la Bacalaureat contra sumei de 100 RON

Campanie frauduloasă care promite subiectele de la Bacalaureat contra sumei de 100 RON

Subiecte BAC 2020. A apărut o campanie de tip scam ce vizează tinerii utilizatori din România, care urmează să participe la examenul de Bacalaureat.

Campanie frauduloasă care promite subiectele de la Bacalaureat contra sumei de 100 RON
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    13 Iun 2020   •   17:21

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a fost notificat cu privire la existența unui site fraudulos, care promite furnizarea subiectelor pe care liceenii urmează să le primească la examenul de Bacalaureat.

„La începutul lunii aprilie, echipa CERT-RO publica o alertă referitoare la folosirea platformelor care permit crearea unui site web gratuit în răspândirea unor atacuri de tip phishing. Atunci, platforma Weebly era abuzată de către atacatori pentru a găzdui astfel de campanii online frauduloase.

Recent, un serviciu similar (Yola.com) este folosit în lansarea unei campanii de tip scam ce vizează tinerii utilizatori din România, care urmează să participe la examenul de Bacalaureat. Mai precis, pe un subdomeniu yolasite.com (https://bacalaureat2020.yolasite.com) atacatorii au creat o pagină unde promit furnizarea subiectelor de la Bacalaureat, contra unei sume de bani (100 ron).

Textul este într-o limbă română inexactă, fără diacritice și cu greșeli gramaticale”, scrie cert.ro.

Subiecte Bacalaureat 2020

Potrivit CERT, atacatorii au introdus link-ul către această campanie frauduloasă pe pagina de Wikipedia denumită „Bacalaureatul românesc”, pentru a avea mai multă vizibilitate și, desigur, mai mulți „clienți”.

„Totul este o încercare clară de fraudare a utilizatorilor. Subiectele de bacalaureat nu sunt singulare, ci există multiple variante. Extragerea subiectelor oficiale se va produce în dimineața  examenului, alături de o variantă de rezervă. Ulterior, acestea sunt transmise către inspectoratele din teritoriu, iar acestea din urmă se ocupă de distribuirea lor către instituțiile de învățământ”, transmite echipa CERT-RO.

×
Subiecte în articol: subiecte Bacalaureat examen

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Miniștrii de externe din țările NATO, la București. Măsuri de securitate la cel mai înalt nivel

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close