x close

Campanie pentru reducerea TVA la carne. Preşedintele Romalimenta: În toată Europa există TVA diferenţiat care dă populaţiei posibilitatea să se hrănească sănătos, la preţuri acceptabile

de A.M.P    |    26 Noi 2014   •   11:29
O campanie interesantă legată de TVA redus la carne a fost lansată deja în mediul online. Site-ul taietva.ro prezintă avantajele unui TVA redus la carne: ieftinirea produselor din carne, combaterea evaziunii fiscale, ieşirea economiei negre la suprafaţă, creşterea consumului, încurajarea producătorilor cinstiţi şi multe altele.

În schimb, un TVA de 24% înseamnă, printre altele, pierderi la buget de peste 450 de milioane de euro în fiecare an şi încurajează evaziunea.

Doritorii pot intra pe site să semneze petiţia privind reducerea TVA la carne.

"Evaziunea la carne e cea mai mare. Vorbim de sute de milioane de euro. Acest 24% duce la creşterea artificială a preţului pe piaţă, precum şi la o lipsă a puterii de cumpărare, deci la scăderea consumului. (...) În toată Europa există un TVA diferenţiat, nu din dragoste pentru TVA, ci de a da populaţiei posibilitatea să se hrănească sănătos, la preţuri acceptabile", a declarat preşedintele Romalimenta, Sorin Minea.


Parteneri
Parteneri
sati