Antena 3 CNN Actualitate Campanie pentru viza Waiver: Nu veniţi la interviu cu căţelul şi purcelul (VIDEO)

Campanie pentru viza Waiver: Nu veniţi la interviu cu căţelul şi purcelul (VIDEO)

Campanie pentru viza Waiver: Nu veniţi la interviu cu căţelul şi purcelul (VIDEO)
07 Apr 2010   •   23:14

Sfaturi preţioase pentru românii care vor să obţină viză pentru Statele Unite: "Nu veniţi la interviu cu căţelul şi purcelul. Trebuie doar să demonstraţi că sunt importanţi pentru dumneavoastră". Nu e glumă. Sunt sfaturi oficiale, venite de la Ministerul de Externe, care a lansat miercuri o campanie menită să reducă procentul celor respinşi de ambasada americană. Pentru ca vizele să fie eliminate, e nevoie ca rata de respingere să fie sub 3%. La noi, din o sută de solicitanţi, 25 sunt respinşi.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, este convins că românii vor putea călători fără viză în Statele Unite, cu toate că, deocamdă, rata de respingere a vizelor este de aproape 9 ori mai mare decât limita acceptată de Statele Unite.

Programul "Viză pentru SUA", lansat de Ambasada SUA la Bucureşti împreună cu Ministerul de Externe, are drept scop să-i ajute pe români să-şi pregătească mai bine dosarul pentru obţinerea vizei.

Anul trecut, 26.000 de români au primit vize temporare pentru SUA ceea ce reprezintă aproximativ 75% dintre solicitanţi. Conform legislatiei americane orice cetăţean străin care solicită viză temporară în Statele Unite este un potenţial imigrant.



Antena 3

×
Subiecte în articol: SUA vize interviu catel Campanie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close