Antena 3 CNN Actualitate Când va începe campania de vaccinare anti-COVID. Declarația lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei

Când va începe campania de vaccinare anti-COVID. Declarația lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei

Achiziţia vaccinului anti-COVID este coordonată de Comisia Europeană la nivelul întregului bloc comunitar, susţine Ludovic Orban. Premierul a precizat că achiziţa se va face în mai multe etape, fiind deja contractate două sute de milioane de doze şi alte 100 de milioane doze sunt rezervate.

Când va începe campania de vaccinare anti-COVID. Declarația lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei
de Iulia Gorgorin    |    19 Noi 2020   •   17:30

Autorităţile de la noi pregătesc terenul pentru campania de vaccinare anti-Covid. Asta, deşi nici o companie producătoare de vaccin nu a dat o dată exactă pentru punerea lui pe piaţă.

Totuşi, în ţara noastră au început deja dezbateri pro şi contra vaccin penru Covid. Sunt chiar şi medici care resping ideea vaccinării, spun ei, din lipsă de informaţii. Guvernul a aprobat memorandumul propus de Ministerul Sănătăţii care reglementează activităţile de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

Valeriu Gheorghiţă, doctorul care conduce campania de vaccinare, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre măsurile care vor fi luate în curând

''Primele măsuri constau tocmai în finalizarea strategiei pentru a fi făcută public în următoarea săptămână. În momentul de față ne aflăm în plin proces de organizare a tuturor activităților care presupun logistica acestei activități de vaccinare, începând de procesul de recepție, de stocare, distribuție la nivelul centrelor de vaccinare. Practic punem în scenă toate activitățile care derivă din procesul de vaccinare, începând de la activitate propriu-zisă de vaccinare, monitorizarea reacțiilor averse post-vaccinare, și în mod deosebit strategia de comunicare și de informare, pentru că avem datoria de a avea o comunicare transparentă onestă, a beneficiilor, riscurilor și importanței vaccinare (...) La momentul în care acest vaccin va fi disponibil și în România noi trebuie să fim pregătiți de la A la Z.(...) Strategia va fi complet diferită şi nu va include distribuţia prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică, am conceput un mod de acţiune care să fie mult mai operaţional şi care să ne asigure fluenţa activităţii propriu-zisă de vaccinare'', a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, în exclusivitate la Antena 3.

Orban despre achițizița vaccinului anti-COVID

''Achiziția vaccinului a fost făcută la nivel eurpoopean, în înțelegere, iar cantitătile de vaccin se distribuie proporțional cu populația fiecărei țări a Uniunii Europene. Distribuția se va face în mai multe etapte, în funcție de capacitatea de a produce cantitățile contractate. Din ce ceea ce știm, este un contract semnat deja pentru 200 milioane doze de vaccin, plus 100 de milioane în rezervă. Pe măsură ce cantitătile sunt produse ele vor fi livrate către statele membre ale Uniunii Europene. Strategia de vaccinare va fi finalizată până săptămâna viitoare și va fi prezentată public de echipa care va coordona. Toată camapania de vaccinare va fi condusă de domnul colonel doctor, Valentin Gheorghiță și secondat de secretarul de stat de Ministerul Sănătății de Andrei Baciu'', a precizat premierul.

×
Subiecte în articol: vaccin Campanie Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close