Antena 3 CNN Actualitate Campanii de publicitate, deplasări şi diurne. Pe asta s-au dus 44 MILIOANE de euro din conturile Romgaz

Campanii de publicitate, deplasări şi diurne. Pe asta s-au dus 44 MILIOANE de euro din conturile Romgaz

Campanii de publicitate, deplasări şi diurne. Pe asta s-au dus 44 MILIOANE de euro din conturile Romgaz
de O.P.    |    28 Iun 2012   •   05:48

Ancheta Ministerului Economiei şi a Curţii de Conturi la Romgaz a scos la iveală o gaură de aproape 44 de milioane de euro. Sumele au fost cheltuite acum un an iar principalele destinaţii ale banilor au fost spre achiziţionarea de echipamente, sponsorizări, diurne şi deplasări şi campanii de publicitate.

Romgaz a avut un profit cu aproape 58 la sută mai mare decât acum în urmă cu doi ani de zile.

În urma unor analize şi verificări ale Ministerul Economiei şi Curţii de Conturi, la Romgaz au fost descoperite cheltuieli nejustificate de peste 44 de milioane de euro. 

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei au fost găsite plăţi nejustificate în 2011, care totalizează 27 de milioane de euro, pentru achiziţia de utilaje şi echipamente. Aproape 2 milioane de euro au fost cheltuiţi pentru sponsorizarea unor organizaţii sportive, 1,2 milioane de euro pentru reclamă şi publicitate, peste 100.000 de euro pentru protocol, 800.000 de euro pentru închirieri săli de conferinţă şi  2 milioane de euro pentru cheltuieli de deplasare şi diurnă.

Reprezentanţii ministerului ameninţă cu măsuri dure, inclusiv destituirea celor care se fac vinovaţi de aceste cheltuieli nejustificate. Acum o lună premierul Victor Ponta spunea că va cere un control "riguros" la Romgaz şi Transgaz pentru a vedea cum s-au folosit banii.

Romgaz a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de la 940 de milioane de euro, în urcare cu 18%, iar profitul a crescut cu 58%, la 225 de milioane de euro. Ministerul Economiei are 85% din acţiunile Romgaz, iar Fondul Proprietatea are 15%.
 



×
Subiecte în articol: Romgaz
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close