Antena 3 CNN Actualitate Câmpeanu verifică contestaţiile persoanelor care au rămas fără alocaţiile pentru handicap în urmă cu aproximativ un an

Câmpeanu verifică contestaţiile persoanelor care au rămas fără alocaţiile pentru handicap în urmă cu aproximativ un an

Câmpeanu verifică contestaţiile persoanelor care au rămas fără alocaţiile pentru handicap în urmă cu aproximativ un an
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Sep 2012   •   17:25

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat, miercuri, că a fost constituită o comisie pentru verificarea celor 300 de contestaţii făcute după retragerea, în anumite cazuri, a alocaţiilor pentru handicap ca urmare a controalelor efectuate în urmă cu aproximativ un an, informează Agerpres.

"În urma acelei comisii şi a controalelor care s-au făcut atunci, avem circa 300 de contestaţii pe care trebuie să le rezolvăm. Modul de rezolvare e ca această comisie care începe să funcţioneze de la 1 septembrie să facă o reevaluare şi, în funcţie de rezultatul pe care îl constată, fie rămân în gradul de handicap pe care l-au avut, fie îl schimbă, fie îi suspendă, dar nu anulează. O comisie administrativă nu are dreptul să anuleze un act emis de o altă autoritate", a afirmat Câmpeanu, la Palatul Victoria.
   
Mariana Câmpeanu a explicat că ministerul nu poate decât să constate dacă persoana respectivă se mai încadrează sau nu în gradul de handicap care era în certificat.

Ministrul a precizat că a primit foarte multe contestaţii din partea celor cărora le-au fost anulate certificatele de handicap în urma anchetei din martie, a fostului ministru al Muncii, Claudia Boghicevici. Noua comisie de evaluare îşi va înceape activitatea în luna septembrie.



×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii Mariana Campeanu
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close