Antena 3 CNN Actualitate Câmpina. Copaci tăiaţi, pentru a face loc unei parcări

Câmpina. Copaci tăiaţi, pentru a face loc unei parcări

Câmpina. Copaci tăiaţi, pentru a face loc unei parcări
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    18 Aug 2011   •   11:56

Mai mulţi localnici din Câmpina s-au aşezat în calea drujbelor pregătite să doboare 18 arbori de pe o stradă plină de verdeaţă, loc preferat de câmpineni pentru plimbări. În plus, este o zonă în care se află şi un monument protejat prin lege.

În ciuda protestelor, muncitorii au pus la pământ toţi copacii, pentru a face loc unei parcări, chiar dacă nu au putut arăta niciunul din avizele necesare.

Oficialii Primăriei din Câmpina spun că în locul copacilor ar urma să se construiască o parcare pentru Colegiului Tehnic „Constantin Istrati". Localnicii de pe strada Mărăşeşti s-au opus însă cu vehemenţă.

Când oamenii au solicitat avize şi autorizaţii, echipele s-au retras. Au revenit însă a doua zi. Toţi cei 18 copaci au fost puşi la pământ în numai câteva minute.

Localnicii cred că lucrarea e ilegală şi parcarea ar fi, de fapt, destinată unei firme.

Reprezentanţii Primăriei susţin însă că totul s-a făcut perfect legal. Nu este clar însă când au fost obţinute autorizaţiile: cu o zi înainte, în ziua în care au fost tăiaţi primii arbori sau după.

"Colegii mei nu aveau autorizaţiile la ei, dar Primăria le are pe toate şi de la Mediu, şi de construcţie- Le-am obţinut zilele acestea, nu ştiu să vă spun exact când", a declarat Mariana Pătraşca, purtător de cuvînt la Primăria Câmpina.

Potivit municipalităţii, lucrarea de pe strada Mărăşeşti face parte dintr-o investiţie mai amplă, care vizează modernizarea străzilor din zonă.

 


×
Subiecte în articol: copaci parcare Campina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close