Antena 3 CNN Actualitate Cel mai modern campus educațional din România, inaugurat în Sectorul 4

Cel mai modern campus educațional din România, inaugurat în Sectorul 4

Veşti bune pentru bucureşteni! În Sectorul 4 al Capitalei a fost inaugurat cel mai modern campus educațional din România. Aici vor învăţa deopotrivă copii de grădiniţă şi elevi de liceu. Investiţia depăşeşte 50 de milioane de lei şi a fost asigurată din bani europeni.

Cel mai modern campus educațional din România, inaugurat în Sectorul 4
Sursa foto: captura Antena 3
de Gabriel Dano    |    06 Sep 2021   •   16:58

Noul campus şcolar se află în Sectorul 4 al Capitalei, în curtea Liceului Tehnologic Dacia. Clădirea liceului, dată în funcțiune în urmă cu mai bine de 3 decenii a fost complet reconfigurată, reabilitată și modernizată. Aşa că acum, aproximativ 750 de copii se vor bucura de facilităţile pe care le oferă noul campus şcolar, dotat la standarde europene.

"Nu vă voi spune despre salile de cls ultramoderne, nici despre sala de sport la standarde europene, nici măcar despre cantina în care vor mânca elevii. Ci vă invit să aruncați o privire în cele peste 70 de camere gândite special pentru elevii care vor locui aici, gândite astfel încât să aibă parte și de o zona de relaxare, și de o zonă de învățare, dar și de o zonă pentru odihnă", reporterul Antena 3 Daniel Tiliță.

"Avem nevoie de investiții în educație și vorbim despre o sumă de peste 100 de milioane de euro. Deja am depus toate documentele necesare", a anunțat primarul Daniel Băluță.

Campusul găzduiește 22 de săli de clasă, 5 ateliere, 4 laboratoare, 3 cabinete de curs, o sală de sport, o sală multifuncțională, dar și două cămine moderne.

"Uniunea Europeană este exact despre ceea ce am văzut astfel aici. Este despre investiția în noua generație", a spus, la rândul său Ramona Chiriac, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România.

"Această investiție demonstrează încă o dată că banii europeni reprezintă soluția pentru dezvoltarea României", a declarat și Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei de Cultură și Educație, P.E.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, promite și alte investiții.

"Avem două parcuri, ambele sunt în plină procedură de licitație - sperăm ca până la sfârșitul anului să încheiem aceste proceduri. Avem de investit în digitalizare", a mai declarat edilul Sectorului 4.

Aproximativ 54 de milioane de lei este valoare investiţiei, iar 15 milioane provin din bugetul local al Sectorului 4.

×
Subiecte în articol: sectorul 4 Daniel Băluţă
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close