Antena 3 CNN Actualitate Cancelarul austriac Karl Nehammer vine la București. Este prima vizită după scandalul Schengen

Cancelarul austriac Karl Nehammer vine la București. Este prima vizită după scandalul Schengen

Cancelarul Karl Nehammer vine în vizită în România, după mai bine de un an de la izbucnirea scandalului generat de opoziția Austriei față de aderarea României la Spațiul Schengen.

de Ştefan Petrică    |    17 Ian 2024   •   20:58

Cancelarul Austriac Karl Nehammer vine la București.

Acesta se află pe lista invitaților la Congresul PPE de la Romexpo, în perioada 6-7 martie 2024.

Karl Nehammer se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și, cel mai probabil, va avea o discuție și cu premierul Marcel Ciolacu.

Austria a acceptat la finalul anului trecut ca România și Bulgaria să intre în Schengen cu aeroporturile și porturile, din luna martie 2024.

Citește și: Victor Negrescu: "În martie, România devine parte în procesul decizional al Spațiului Schengen"

Cele două țări trebuie însă să implementeze o serie de măsuri, inclusiv primirea înapoi a unor refugiați ajunși în Austria.

În funcția de îndeplinirea acestor condiții, în 2024 se va discuta despre o aderare deplină la Spațiul Schengen.

Despre Congresul PPE:

Organizat de Partidului Național Liberal, avându-i ca gazde pe președintele PPE, Manfred Weber, și secretarul general al PPE, Thanasis Bakolas, Congresul PPE își propune să abordeze teme precum pregătirea alegerilor din 6-9 iunie pentru Parlamentul European, adoptarea manifestului Partidului Popular European și desemnarea candidatului principal pentru alegerile europene.

Mai mult de zece șefi de stat și de guvern din țările europene sunt așteptați la București cu ocazia Congresului PPE.

Instituțiile europene vor fi reprezentate la cel mai înalt nivel, cu confirmarea prezenței șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și a președintei Parlamentului European, Roberta Metsola.

Printre participanții la eveniment se numără lideri din Austria, Grecia, Croația, Polonia, Republica Cehă și Italia, iar din partea Germaniei va fi prezent succesorul Angelei Merkel, șeful CDU, Friedriech Merz.

De asemenea, va participa și un reprezentant din Franța, respectiv contracandidatul lui Emanuel Macron la prezidențiale, Francois Bellamy.

PPE cuprinde 84 de partide și parteneri din 44 de țări, având printre membri și președinții Comisiei Europene (Ursula von der Leyen) și Parlamentului European (Roberta Metsola).

De asemenea, vor fi prezenți șefi de stat sau de guvern din 12 țări membre UE, 10 membri ai Comisiei Europene și cel mai numeros grup politic din Parlamentul European, având 178 de membri.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close