Antena 3 CNN Actualitate Când a deschis DNA ancheta în cazul lui Sorin Oprescu

Când a deschis DNA ancheta în cazul lui Sorin Oprescu

Când a deschis DNA ancheta în cazul lui Sorin Oprescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Sep 2015   •   11:49

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că dosarul în care Sorin Oprescu este cercetat de DNA pentru luare de mită a fost deschis în primăvara acestui an, încă din luna martie.

"Dosarul a fost deschis în primăvara acestui an, ca urmare a unor plângeri formulate de persoane fizice, nu a fost o sesizare venită de la serviciile de informaţii, nu a fost o sesizare din oficiu, ci două persoane fizice au depus o plângere, dacă nu mă înşel la sfarşitul lunii martie. Dosarul a fost deschis ca urmare a acestor, altele decât persoana care în seara de 5 septembrie a oferit banii primarului. Persoana care a oferit această sumă de bani nu are calitatea de denunţător, ci de suspect. El a fost propus cu măsura arestării la domiciliu ieri, măsură care a fost şi aprobată de instanţa de judecată, deci în prezent este în arest la domiciliu", a afirmat procurorul şef al DNA.
   
Kovesi a mai spus că imediat după comiterea faptei de care este suspectat, Oprescu a fost dus cu mandat de aducere la DNA, iar din acel moment şi până la emiterea ordonanţei de reţinere primarul a fost suspus unei percheziţii corporale, în sediul DNA, i s-au adus la cunoştinţă învinuirile şi a fost audiat în prezenţa avocaţilor.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii DNA sâmbătă noapte, iar duminică noapte, cu puţin înainte de miezul nopţii, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele edilului.

×
Subiecte în articol: DNA Sorin Oprescu Laura Codruta Kovesi
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close