Antena 3 Actualitate Când ajung în România primele doze de vaccin împotriva COVID-19. Anunţul făcut de ministrul Nelu Tătaru

Când ajung în România primele doze de vaccin împotriva COVID-19. Anunţul făcut de ministrul Nelu Tătaru

de Milena Niță    |    10 Sep 2020   •   08:53
Când ajung în România primele doze de vaccin împotriva COVID-19. Anunţul făcut de ministrul Nelu Tătaru
Sursa foto: Agerpres

Prima tranşă de vaccinuri anticoronavirus ar putea ajunge la noi în ţară la sfârşitul acestui an, mai exact în luna decembrie, a anunţat, miercuri seară, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Şeful de la Sănătate a fost întrebat despre vaccinul anticoronavirus, care în prezent se află "într-o pauză tehnologică", cât de îngrijorător este acest lucru şi când va ajunge scutul împotriva COVID şi la noi în ţară.

Prima tranşă de vaccin anticoronavirus, în decembrie în România

"La una din firmele la care Comisia Europeană are contracte, într-adevăr, este într-un studiu de fază 3, înseamnă şi pacienţi sau subiecţi cu comorbidităţi şi atunci orice incident opreşte acel studiu, iar o echipă independentă evaluează acel pacient. Asta este procedura. 

Rămâne ca cele 300 de milioane de doze achiziţionate de Comisia Europeană cu un posibil plus de încă 100 de milioane să vină în decembrie, o primă tranşă de 30 de milioane, iar în primul trimestru al anului viitor să putem beneficia de ele", a explicat ministrul Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro.

Cine are prioritate la vaccinare

Oficialul a precizat că procesul de producere a vaccinului nu se va opri, iar atunci când vor primele doze în România, prioritate vor avea persoanele cu vârstă înaintată, cu comorbidități, dar și personalul din sectorul sanitar și din învățământ.

"Procesul merge mai departe, sunt cinci firme cu care Comisia Europeană are, în acest moment, discuţii şi contracte. Se preconiza ca în decembrie să vină prima tranșă, iar în ianuarie să putem face primele vaccinuri. 

Tranșa care trebuia să vină pentru România era de 1.290.000 de doze. Dar, în măsura în care acest vaccin va fi sigur vom ști și noi și îl vom găsi și pe piața europeană", a precizat Nelu Tătaru.
 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru vaccin coronavirus

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close