Antena 3 CNN Actualitate Când Biserica Ortodoxă se transformă în agenţie de turism. Profituri de peste un milion de euro de pe urma românilor care au vizitat Ţara Sfântă

Când Biserica Ortodoxă se transformă în agenţie de turism. Profituri de peste un milion de euro de pe urma românilor care au vizitat Ţara Sfântă

Când Biserica Ortodoxă se transformă în agenţie de turism. Profituri de peste un milion de euro de pe urma românilor care au vizitat Ţara Sfântă
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
07 Noi 2012   •   07:58

E război pe faţă între Asociaţia Agenţiilor de Turism şi Biserica Ortodoxă Română. Înalţii prelaţi sunt acuzaţi că, prin intermediul agenţiei de turism a Patriarhiei, ţepuiesc statul român cu sume uriaşe. E doar invidie, spun oficialii Bisericii. Totul pentru că Basilica Travel are mult mai mulţi clienţi decât restul agenţiilor.

Feţele bisericeşti sunt acuzate de reprezentanţii agenţiilor de turism de practici neortodoxe, în colaborare cu agenţii de turism din Israel.

Practic, conform cifrelor ANAT, mai bine de două treimi dintre cei 40.000 de românii care au mers în Ţara Sfântă, au plecat prin biserici. Traduse în cifre, aceste excursii ar însemna un profit anual de peste un milion de euro pentru Biserică.

Reprezentanţii Patriarhiei resping însă toate aceste acuzaţii. În plus, sunt revoltaţi că vin din sânul asociaţiei din care şi Basilica Travel face parte.

Momentan, nici una dintre tabere nu pare pregătită să facă pace. Reprezentanţii ANAT şi cei ai Bisericii se vor tranşa problema într-o discuţie programată săptămâna viitoare.

×
Subiecte în articol: agentie de turism biserica profit
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close