Antena 3 CNN Actualitate Când sănătatea este bolnavă... Unul din zece pacienţi pleacă din spital infectat de medici

Când sănătatea este bolnavă... Unul din zece pacienţi pleacă din spital infectat de medici

Când sănătatea este bolnavă... Unul din zece pacienţi pleacă din spital infectat de medici
Sursa foto: foto: blogs.discovermagazine.com
08 Mai 2012   •   17:45

Potrivit unui studiu publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care evaluează incidenţa infecţiilor nosocomiale pe plan mondial, aproximativ 10% dintre pacienţi contractează diferite infecţii în timpul tratamentului într-o unitate spitalicească.

În ţările dezvoltate, potrivit studiului, şapte dintr-o sută de pacienţi contractează astfel de infecţii, în timp ce în ţările emergente procentul este mai mare, de 10%.

Experţii OMS au constatat că fiecare al treilea pacient de la terapie intensivă sau reanimare contractează infecţii nosocomiale, relatează Agerpres. În acest context, ei spun că principala responsabilitate în răspândirea acestui tip de infecţii aparţine personalului medical, care încalcă de cele mai multe ori regulile de igienă personală.

În special , cadrele medicale acordă o atenţie insuficientă spălării pe mâini înainte de contactul cu pacienţii, trage un semnal de alarmă OMS, făcând apel îndeosebi la medici să-şi dezinfecteze mâinile cu soluţii speciale sua în cel mai rău caz cu săpun obişnuit.

×
Subiecte în articol: terapie intensiva pacienti
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close