Antena 3 CNN Actualitate Când se va circula pe DN1 normal? Răspunsul surprinzător al lui Rus: "Dacă nu, îmi dau demisia"

Când se va circula pe DN1 normal? Răspunsul surprinzător al lui Rus: "Dacă nu, îmi dau demisia"

Când se va circula pe DN1 normal? Răspunsul surprinzător al lui Rus: "Dacă nu, îmi dau demisia"
de O.P.    |    05 Ian 2015   •   06:17

Ministrul Transporturilor a spus că îşi dă demisia fără să i-o ceară cineva dacă nu va fi în stare să rezolve problema aglomeraţiei de pe DN1, scrie gandul.info.

Declaraţia vine după ce românii au stat ore în şir la coadă, de sărbători, pe drumul dintre Comarnic şi Braşov. Ioan Rus a precizat însă că problema va fi rezolvată abia în patru ani.

Ministrul Transporturilor Ioan Rus e optimist: în maximum 4 ani, pe Valea Prahovei se va circula în condiţii decente. Rus a adăugat, într-un interviu pentru gandul.info, că pînă la finalizarea autostrăzii Bucureşti - Braşov, vor fi demarate lucrări la drumurile naţionale din zonă.

"(...) am solicitat realizarea mai rapidă, într-un an de zile, cel mult un an şi jumătate, a celui de-al treilea DN, între Braşov şi Câmpina, cel de pe Valea Doftanei, actualul DJ, astfel încât să putem trece la şase benzi de circulaţie, adică: DN1, Bucureşti-Comarnic-Braşov; DN1A, Bucureşti-Vălenii de Munte-Cheia şi încă un DN, între cele două, pe Valea Doftanei".
IOAN RUS, ministrul Transporturilor
SURSA: gandul.info

Ioan Rus spune că studiul de fezabilitate pentru tronson are în vedere construirea unei autostrăzi, nu a unui drum expres, aşa cum era menţionat în master-planul ministerului transporturilor.

"(...) proiectul, în ansamblu, va fi realizat pentru autostradă; inclusiv în ceea ce priveşte exproprierile, prevăzute pe o lărgime de 70 de metri. Dacă, din lipsa resurselor financiare, vom fi obligaţi să realizăm, mai întâi, „faza expres", în etapa a doua, cu siguranţă vom încheia şi „faza autostradă".
IOAN RUS, ministrul Transporturilor
SURSA: gandul.info

Cît despre situaţia din perioada sărbătorilor de iarnă, cînd şoferii au fost nevoiţi să stea şi cîte 6 ore în coloană pe drumul spre sau dinspre staţiunile de pe valea Prahovei, ministrul Transporturilor crede că vinovaţi sînt şi miniştrii din fostele guvernări.

"(...) ce nu s-a făcut în 25 de ani e complicat să facem într-o lună. (...) de poveşti cu demisia, am mai auzit. Şi eu îmi dau demisia singur, nu trebuie să mi-o ceară nimeni, dacă e să fugim de muncă. Dar eu cred că mai important e să găsim soluţii".
IOAN RUS, ministrul Transporturilor
SURSA: gandul.info

Ioan Rus a mai precizat că ministerul pe care îl conduce are în plan şi extinderea DN6 cu o a treia bandă, în unele zone de pe Valea Oltului, pentru fluidizarea traficului.

×
Subiecte în articol: infrastructura valea prahovei Ioan Rus
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close