Antena 3 CNN Actualitate Când va avea România un nou Avocat al Poporului. Procedeul, stabilit pentru sesiunea parlamentară din toamnă

Când va avea România un nou Avocat al Poporului. Procedeul, stabilit pentru sesiunea parlamentară din toamnă

Când va avea România un nou Avocat al Poporului. Procedeul, stabilit pentru sesiunea parlamentară din toamnă
de O.P.    |    19 Iul 2012   •   05:49

România va avea din nou un avocat al Poporului, numit oficial în sesiunea parlamentară din toamnă, a anunţat preşedintele camerei deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Cel care va fi ales va trebui să fie acceptat de toate formaţiunile politice, iar acum nu este un moment bun pentru consens, a adăugat Zgonea.  Acesta l-a rugat pe fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, să ocupe funcţia de director al departamentului legislativ din Cameră.

"Avem nevoie de un avocat al poporului care sa intruneasca acceptabilitatea tuturor grupurilorr parlamentare, o persoana cunoscută, echilibrata si care să facă cinste acestei funcţii.

Propunerea merge catre comisiile juridice după ce fiecare grup parlamentar până pe 15 august va trimite  fie preşedintelui Camerei fie preşedintelui Senatului , CV-ul persoanei pe care o consideră independentă politic, capabilă să gestioneze această funcţie.

Pe 1 septembrie înainte de sesiunea parlamentară liderii grupurilor politice împreună cu preşedintele camerei şi preşedintele senatului vor avea o discuţie şi sperăm ca în primele 10 zile in urma negocierilor sa avem o singură propunere care să meargă către comisiile juridice reunite, sa fie audiata această  persoana si sa devină cu votul plenului reunit noul avocat al poporului".

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close