Antena 3 CNN Actualitate Candidat eliminat de la Bacalaureat pentru că ieşea des la toaletă şi i-a căzut telefonul în examen, la Arad

Candidat eliminat de la Bacalaureat pentru că ieşea des la toaletă şi i-a căzut telefonul în examen, la Arad

Un candidat din Arad care s-a prezentat, luni, la prima probă scrisă a Bacalaureatului, a fost eliminat din examen după ce i-a căzut telefonul în timpul testului, iar anterior a fost de mai multe ori la toaletă, ceea ce le-a creat suspiciuni supraveghetorilor.

Candidat eliminat de la Bacalaureat pentru că ieşea des la toaletă şi i-a căzut telefonul în examen, la Arad
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    28 Iun 2021   •   15:34

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Marius Gondor, a declarat că este vorba de un candidat de la Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări "Caius Iacob" Arad.

"Candidatul a cerut de mai multe ori să iasă la toaletă, iar ulterior, în timpul examenului, a scăpat un telefon mobil. Pentru tentativă de fraudă, el a fost eliminat şi nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale Examenului de Bacalaureat", a spus Gondor.

La prima probă scrisă a Bacalaureatului din sesiunea iunie-iulie, cea la Limba şi literatura română, au fost prezenţi 2.401 de candidaţi, adică 84,54% din totalul candidaţilor înscrişi în judeţ. Cei mai mulţi, respectiv 2.238 candidaţi, sunt din promoţia curentă, iar 163 sunt din promoţiile anterioare.

La prima probă au lipsit 141 de candidaţi.

Bacalaureat 2021. Peste 133.000 de absolvenți de liceu vor susține, astăzi, examenul maturității

Peste 133 de mii de absolvenți ai clasei a douăsprezecea au susținut, luni, prima probă a examenului de bacalaureat, la limba şi literatura română. Ca şi anul trecut, participanții trebuie să poarte masca de protecție. Numărul celor înscriși este cu aproape 22 de mii mai mic față de anul trecut, lucru catalogat drept "îngrijorător" de ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, luni are loc proba scrisă la Limba și literatura română, marți se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar miercuri va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată joi.

Examenul este organizat în 802 centre. Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidați, dintre care 114.137 de candidați din promoția curentă, respectiv 19.526 de candidați din promoțiile anterioare.

În Capitală vor susține probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidați.

Bacalaureat 2021. Primele rezultate vor fi afișate pe data de 5 iulie

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie. Contestațiile pot fi depuse sau transmise în aceeași zi, între orele 12.00 - 18.00, inclusiv prin mijloace electronice.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Conform Ministerului Educației, afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Probele au început la ora 9.00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close