Antena 3 CNN Actualitate 255 de români candidează la un post de astronaut la Agenția Spațială Europeană

255 de români candidează la un post de astronaut la Agenția Spațială Europeană

Peste 23.000 de persoane – din care un sfert sunt femei – şi-au depus candidaturile pentru a deveni unul dintre viitorii astronauţi europeni, reprezentând un număr de aproape trei ori mai mare decât cel înregistrat cu ocazia selecţiei precedente din 2008, a anunţat miercuri Agenţia Spaţială Europeană (ESA).

255 de români candidează la un post de astronaut la Agenția Spațială Europeană
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    23 Iun 2021   •   17:36

Dintre aceștia, 199 sunt bărbați din România și 56 sunt femei din România, numărul total fiind de 255 de aplicanți din țara noastră.

În total, 22.589 de persoane originare din cele 22 de ţări membre şi trei state asociate ESA şi-au trimis candidaturile până la expirarea termenului final al acestei campanii de recrutare, deschisă între 31 martie şi 18 iunie, potrivit AFP.

ESA a primit 8.413 candidaturi cu ocazia precedentei sale selecţii din urmă cu 11 ani, din care a făcut parte şi actualul astronaut francez Thomas Pesquet.

Cele mai multe cereri au venit din Franţa şi Germania, peste 10.000 în total, iar cele mai puţine, din Estonia, 57.

În cadrul acestei etape de recrutare, mai mult de 200 de persoane au candidat pentru postul vacant nou-înfiinţat de astronaut (cu o dizabilitate fizică), şi aproximativ 5.400, adică 24% dintre toţi candidaţii astronauţi, s-au identificat ca femei – în 2008, acest procent a fost de 15,5%.

Procesul ESA de selecţie a astronauţilor este format din şase etape cheie, de la închiderea anunţurilor de posturi vacante la data de 18 iunie 2021, până la anunţul la nivel mondial privind astronauţii selectaţi, la sfârşitul anului 2022.

Următoarea etapă a procesului de selecție organizat de ESA va fi cea de evaluare, în cadrul căreia cererile vor fi analizate pe baza tuturor documentelor depuse, a formularului de cerere și a chestionarului de screening completat ca parte a procesului de înscriere.

Rundele de evaluare vor determina numărul exact de înscrieri complete și valide depuse și vor marca începutul unui proces de un an și jumătate pentru selecția viitoarei clase de astronauți și astronauți de rezervă ESA.

×
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close