Antena 3 CNN Actualitate Canicula a "sufocat" activitatea Ambulanţei. Peste 260 de solicitări în Capitală, în numai cinci ore

Canicula a "sufocat" activitatea Ambulanţei. Peste 260 de solicitări în Capitală, în numai cinci ore

Canicula a "sufocat" activitatea Ambulanţei. Peste 260 de solicitări în Capitală, în numai cinci ore
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    23 Iun 2012   •   19:58

Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov a înregistrat doar în cursul dimineţii de sâmbătă, în intervalul orar 7.00-12.30, 266 de solicitări, dintre acestea 150 urgenţe, şase lipotimii, patru căzuţi în stradă, a declarat dr. Alice Grasu, managerul acestui Serviciu.

Ea a spus că vineri a fost o zi extrem de dificilă, întrucât au fost înregistrate 1.280 solicitări, dintre care 739 de urgenţe, cu 66 de lipotimii în locuri publice şi 12 pentru căzuţi stradă.

"Primul lucru pe care îl avem în vedere sunt urgenţele majore şi apoi consultaţiile pentru afecţiuni care nu sunt cu risc vital. Ajungem la aceste din urmă cazuri însă mai greu şi populaţia trebuie să înţeleagă această situaţie", a explicat dr. Alice Grasu, potrivit Agerpres.

Dr. Alice Grasu a subliniat că, din păcate, resursele umane sunt scăzute, există un deficit de 57% la personal, iar cadrele medicale fac faţă cu greu solicitărilor.

Ea a adăugat că în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă a lucrat cu 12 medici, 7 de la serviciul de ambulanţă şi 5 din mediul privat şi a reuşit cu greu să facă faţă solicitărilor.


×
Subiecte în articol: canicula victime lesin ambulanta
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close