Antena 3 CNN Actualitate În plină caniculă, bucureştenii au rămas fără apă caldă: "Punem oala pe aragaz ca pe timpul lui Ceauşescu şi ne chinuim"

În plină caniculă, bucureştenii au rămas fără apă caldă: "Punem oala pe aragaz ca pe timpul lui Ceauşescu şi ne chinuim"

În plină caniculă, aproape întreaga Capitală a rămas fără apă caldă, din cauza avariilor majore la reţeaua de apă, iar în Bucureşti se vor înregistra temperaturi de până la 40 de grade. Dacă vor să se spele, mulţi bucureşteni sunt nevoiţi să încălzească apă. Cei mai mulţi dintre ei vor acum să-şi conteze cetrale de apartament.

În plină caniculă, bucureştenii au rămas fără apă caldă: "Punem oala pe aragaz ca pe timpul lui Ceauşescu şi ne chinuim"
Sursa foto: Getty Images
de Florentina Lazăr    |    23 Iun 2021   •   10:22

Valul de canicula începe să se simtă tot mai acut in Bucureşti, iar mare parte din oraş a rămas fără apă caldă, din cauza avariilor majore la reţeaua primară.

 Este pentru prima dată, după mulţi ani, când vorbim despre o averie la reţeaua principală care asigură încălzirea, dar şi distribuţia apei calde.

Reţeaua de termoficare din Capitală, veche de aproximativ 70 de ani

"Vorbim despre blocuri din toate sectoarele Bucureştiului. Echipele Termoenergetica sunt în teren şi încearcă să remedieze situaţia. Se lucrează 24 de ore din 24, însă muncitorii sunt depăşiţi de situaţia din teren. Oamenii sunt nevoiţi să încălzească apă caldă la arafaz, sau să pună sticle de apă pe balcon pentru a se încăzi. Doar aşa se pot spăla în aceste zile caniculare. În Capitală meteorologii anunţă temperaturi ridicate, între 36 şi 40 de grade Celsius. Dacă sunt blocuri în Capitală care nu apă caldă de doar câteva zile pe Calea Giuleşti spre exemplu, mai multe blocuri sunt în această situaţie de o lună. De o lună, oamenii de acolo sună zi de zi la dispecerat, cer ajutorul, însă nimic nu s-a schimbat de atât de mut timp. Deja şi-au pierdut speranţa, spun ei. Primesc în schimb promisiuni după promisiuni, însă până în acest moment, nimic nu s-a rezolvat. Rămâne de văzut când se va rezolva această situaţie în ceea ce priveşte apa caldă din Capitală pentru că ştim foarte clar că reţeaua de termoficare este veche de aproximativ 70 de ani", a relatat Florentina Lazăr, reporter Antena 3.

 "Punem oala pe aragaz ca pe timpul lui Ceauşescu si ne chinuim"

"De două săptămâni nu avem apă caldă. Punem oala pe aragaz ca pe timpul lui Ceauşescu si ne chinuim. O să cadă şi tencuiala şi e tare greu. Suntem patru persoane în casă. Aşa am fost toată iarna", spune o femeie din Capitală.

Reţeaua principală pocneşte de la un capăt la altul. Angajaţii companiei Termoenergetica intervin zi şi noapte, sunt ture care lucrează 24 de ore din 24, însă sunt depăşiţi de situaţia din teren.

Adrian Gâtlan a dat asigurari că angajaţii societăţii încearcă să rezolve avariile cât mai repede, însă conductele nu sunt într-o stare prea bună.

"Pe timpul verii, noi executăm multe lucrări de reperaţii, de înclouire de conducte, de  de înlocuire a vanelor, a compensatorilor. Adică practic sunt lucrări de mentenanţă şi de câte ori avem  astfel de lucrări, din păcate suntem forţaţi să oprim agentul termic în zona în care lucrăm", a declarat Adrian Gâtlan, director general adjunct Compania Municipală Termoenergetica, în exclusivitate la Antena 3.

Lista completă a străzilor afectate de avarie poate fi descărcată AICI

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close