Antena 3 CNN Actualitate Canicula continuă să facă victime: Doi oameni au murit la Constanţa, un bebeluş este internat în stare gravă

Canicula continuă să facă victime: Doi oameni au murit la Constanţa, un bebeluş este internat în stare gravă

Canicula continuă să facă victime: Doi oameni au murit la Constanţa, un bebeluş este internat în stare gravă
Sursa foto: Foto: Antena 3
16 Aug 2010   •   12:17

Canicula face din nou victime la Constanţa. Două persoane de 85 şi 55 de ani şi-au pierdut viaţa, iar un bebeluş de 7 luni este internat în stare gravă, cel mai probabil, din cauza căldurii.

"Cele două persoane au fost aduse de ambulanţe de acasă, cu sindrom febril, în stare de inconştienţă, acestea decedând la scurt timp după ce au ajuns la spital", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Constanţa, medicul Florian Stoian, citat de Mediafax.

Stoian a mai precizat că în urma autopsiei se va stabili cu exactitate dacă acestea au murit din cauza căldurii sau a unor boli asociate.

Săptămâna trecută, alte cinci persoane au murit, căldura fiind considerată principalul factor care a dus la moartea acestora.

Meteorologii au prelungit cu 24 de ore Codul Galben de caniculă, valabil în cea mai mare parte a ţării. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în sudul şi estul Munteniei, în sudul Moldovei şi al Olteniei, precum şi în partea continentală a Dobrogei, unde vor fi valori de 37...38 de grade.

Medicii recomandă să fie evitată expunerea îndelungată la soare, mai ales la orele amiezii şi să se consume legume şi fructe. De asemenea, trebuie să consumăm minimum doi litri de lichid zilnic.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: canicula victime
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close