Antena 3 CNN Actualitate Canicula încetineşte trenurile. Restricţii de viteză din cauza temperaturilor ridicate

Canicula încetineşte trenurile. Restricţii de viteză din cauza temperaturilor ridicate

Canicula încetineşte trenurile. Restricţii de viteză din cauza temperaturilor ridicate
08 Iul 2015   •   11:08

Trenurile de călători şi de marfă circulă miercuri cu viteze reduse cu 20-30 de kilometri pe oră faţă de viteza normală, din cauza faptului că temperatura la nivelul şinei depăşeşte 50-55 de grade Celsius. Unele garnituri ar putea ajunge la destinaţii cu întârzieri, anunţă Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA.

"Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată. Este important de menţionat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşesc 50-55 de grade C", au precizat reprezentanţii companiei CFR.

Miercuri, trenurile de călători şi de marfă circulă cu viteze reduse cu 20-30 de kilometri pe oră faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate determinate.

În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate face revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară, respectiv însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină, a precizat sursa citată.

Călătorii pot cere informaţii despre întârzierile în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la numărul de telefon 021/9521.

Citiţi şi: COD ROŞU DE CANICULĂ în vestul României  

×
Subiecte în articol: canicula CFR
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close