Antena 3 CNN Actualitate Românii, copleşiţi de căldură, au leşinat pe stradă. Codul portocaliu de caniculă din Capitală, până pe 31 iulie

Românii, copleşiţi de căldură, au leşinat pe stradă. Codul portocaliu de caniculă din Capitală, până pe 31 iulie

Canicula face ravagii în trei sferturi din ţară. Temperaturile resimţite sunt de peste 40 de grade celsius. Mai mulţi oameni au leşinat pe stradă, în mijloacele de transport în comun, iar ambulanţa a primit până acum sute de apeluri.

Românii, copleşiţi de căldură, au leşinat pe stradă. Codul portocaliu de caniculă din Capitală, până pe 31 iulie
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    28 Iul 2021   •   16:52

Alis Grasu, manager Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a oferit miercuri, în exlusivitate la Antena 3, recomandări celor care sunt nevoiţi să iasă din case în aerul sufocant de pe stradă.

Câţi oameni au solicitat Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov

"De la ora 7 până la ora 16 s-au înregistrat şi s-au efecutat, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, 592 de solicitări. Dintre acestea, 327 au fost solicitări pentru coduri de urgenţă, de cod roşu şi cod galben. Au fost şi 55 de persoane cărora li s-a făcut rău în loc public, 6 persoane au prezentat stare de lipotimie şi 6 persoane au făcut sincope.

Recomandări pentru cei care trebuie să iasă din casă

"Să respecte toate indicaţiile pe care le dăm de fiecare dată când sunt zile caniculare. În intervalul 11-18 să nu facă efort fizic în căldaura de afară, să nu facă sport, să nu străbată distanţe mari în soare. Dacă totuşi sunt obligaţi să se deplaseze, să alterneze perioadele de deplasare în soare, cu 10-15 minute petrecute într-o incintă ventilată, unde se vor hidrata corespunzător. Atenţie foarte mare la cum ne îmbrcăm când plecăm de acasă. Se va purta îmbrăcăminte amplă, lejeră, din fibre naturale de culoare deschisă, capul va fi acoperit cu pălărie, şapcă, sau se va purta umbrelă. Foarte important este ce mâncăm şi cum ne hidratăm în această perioadă. Se vor consuma minim 1,5-2 l de apă, ceaiuri mai puţin îndulcite, sucuri naturale", a declarat Alis Grasu, manager Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Codul portocaliu de caniculă în Capitală, până pe 31 iulie

A fost şedinţă la Prefectură în urmă cu scurt timp şi s-au decis măsuri suplimentare pentru zilele care vin.  Astfel, vor fi amenajate puncte de prim ajutor, iar în farmacii se va asigura ajutor în caz de nevoie.

Prefectul Capitaei, a anunţat, de asemenea, că se vor intensifica verificările în cazul agenţilor economici pentru a se respecta măsurile în caz de caniculă.

Harta cu temperaturile reale resimţite la ora 16:00

 

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close