Antena 3 CNN Actualitate Momentul în care un ou se prăjeşte instantaneu pe bloc în cea mai călduroasă zi din an

Momentul în care un ou se prăjeşte instantaneu pe bloc în cea mai călduroasă zi din an

În cea mai călduroasă zi din an, jurnaliștii Antena 3 au făcut un experiment pe un bloc de 14 etaje din Capitală, unde temperaturile s-au apropiat de 60 de grade Celsius. Reporterul Cristi Popovici a reușit sa prăjească în direct un ou într-o tigaie încinsă de soare.

Momentul în care un ou se prăjeşte instantaneu pe bloc în cea mai călduroasă zi din an
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    28 Iul 2021   •   19:40

Astăzi în Capitală, temperaturile au ajuns la 40 de grade Celsius, cele mai ridicate din acest an. Și la orele 18, mercurul din termometrele arata valoarea de 38 de grade Celsius.

În aceste condiții reporterul Antena 3 Cristi Popovici a făcut un experiment în direct, de pe un bloc din Sectorul 2. Jurnalistul a lăsat o tigaie să se încingă la soare timp de o ora, iar în momentul transmisiunii a spart un ou in direct. Oul s-a prăjit instantaneu.

Românii, copleşiţi de căldură, au leşinat pe stradă. Codul portocaliu de caniculă din Capitală, până pe 31 iulie

Canicula face ravagii în trei sferturi din ţară. Mai mulţi oameni au leşinat pe stradă, în mijloacele de transport în comun, iar ambulanţa a primit până acum sute de apeluri.

Alis Grasu, manager Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a oferit miercuri, în exlusivitate la Antena 3, recomandări celor care sunt nevoiţi să iasă din case în aerul sufocant de pe stradă.

327 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov

„De la ora 7 până la ora 16 s-au înregistrat şi s-au efecutat, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, 592 de solicitări. Dintre acestea, 327 au fost solicitări pentru coduri de urgenţă, de cod roşu şi cod galben. Au fost şi 55 de persoane cărora li s-a făcut rău în loc public, 6 persoane au prezentat stare de lipotimie şi 6 persoane au făcut sincope.

„Să respecte toate indicaţiile pe care le dăm de fiecare dată când sunt zile caniculare. În intervalul 11-18 să nu facă efort fizic în căldura de afară, să nu facă sport, să nu străbată distanțe mari în soare. Dacă totuşi sunt obligaţi să se deplaseze, să alterneze perioadele de deplasare în soare, cu 10-15 minute petrecute într-o incintă ventilată, unde se vor hidrata corespunzător. Atenţie foarte mare la cum ne îmbrăcam când plecăm de acasă. Se va purta îmbrăcăminte amplă, lejeră, din fibre naturale de culoare deschisă, capul va fi acoperit cu pălărie, şapcă, sau se va purta umbrelă. Foarte important este ce mâncăm şi cum ne hidratăm în această perioadă. Se vor consuma minim 1,5-2 l de apă, ceaiuri mai puţin îndulcite, sucuri naturale", a declarat Alis Grasu, manager Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Prefectul Capitalei, a anunţat, de asemenea, că se vor intensifica verificările în cazul agenţilor economici pentru a se respecta măsurile în caz de caniculă.

×
Subiecte în articol: canicula ou prăjit bloc Capitală România
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close