Antena 3 Actualitate Caniculă şi precipitaţii puţine. Vezi prognoza ANM pentru vara 2009

Caniculă şi precipitaţii puţine. Vezi prognoza ANM pentru vara 2009

01 Iun 2009   •   13:54
Caniculă şi precipitaţii puţine. Vezi prognoza ANM pentru vara 2009
Sursa foto: prognoza meteo

Prognoză îngrijorătoare din partea Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Românii se vor confrunta cu temperaturi caniculare în următoarele trei luni, de peste 35 de grade Celsius. Cele mai afectate regiuni vor fi sudul Olteniei şi al Munteniei, partea de est a Moldovei şi Dobrogrea.

Agricultorii vor suferi cel mai mult de pe urma secetei, în timp ce autorităţile dau asigurări că alimentarea populaţiei cu apă curentă nu va fi afectată.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, temperaturile vor depăşi limita normală încă din luna iunie. Astfel, cele mai mari valori ar putea trece de 35 de grade Celsius în sudul ţării, iar cele mai mici pot coborî sub 10 grade în nord şi centru.

Ploile vor fi rare şi se vor manifesta în averse, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, grindină.

Luna iulie se anunţă una caniculară. Temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35 de grade Celsius, iar noaptea nu vor coborî sub 20 de grade. Ploile vor fi rare şi vor avea caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Şi în luna august se vor înregistra temperaturi ridicate, însă în zonele depresionare, ele pot coborî şi sub 5 grade Celsius. Cantităţile de precipitaţii se vor încadra în limite normale. Ploile vor avea caracter de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close