Antena 3 CNN Actualitate De la caniculă la vijelii în doar câteva minute! Urgia naturii a făcut prăpăd în ţară: "Nimeni nu poate să înțeleagă ce a fost în cele 20 de minute!"

De la caniculă la vijelii în doar câteva minute! Urgia naturii a făcut prăpăd în ţară: "Nimeni nu poate să înțeleagă ce a fost în cele 20 de minute!"

Peste 80 de gospodării au fost inundate în Județul Gorj, precum şi zeci de străzi din mai multe localități din Județele Neamț, Suceava și Cluj. Traficul de pe un drum național a fost dat peste cap de aluviuni, iar autoritățile s-au luptat ore întregi cu apa ajunsă până la genunchi.

De la caniculă la vijelii în doar câteva minute! Urgia naturii a făcut prăpăd în ţară: "Nimeni nu poate să înțeleagă ce a fost în cele 20 de minute!"
Sursa foto: Narcis Petre-Remetea | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iun 2022   •   09:40

Culturile oamenilor au fost distruse de grindină, iar mulți dintre ei au rămas acum, fără vreo posibilitate, de a-şi repara pagubele.

80 de gospodării au fost lovite de furia apelor

Râul Tismana s-a revărsat la doar câteva minute de la începerea furtunii. Ploile puternice s-au transformat în torenţi care au coborât de pe versanţi şi au umflat râul.

Grindina a distrus zeci de hectare de culturi agricole și pomi fructiferi.

Depăşite de situaţie, Autoritățile locale au făcut apel la localnici sa aducă utilajele proprii ca să curețe străzile și să scoată apa din gospodării.

A plouat torențial timp de 20 de minute în oraşul Tismana

"Am făcut apel ca de fiecare dată pe Facebook și oamenii s-au mobilizat. Este un sat cu oameni deosebit de săritori. Utilaje, camionete. Avem drumurile efectiv rupte, impracticabile. Avem în jur de 100-120 de case blocate. Deci dezastru. Nu s-a mai pomenit nicăieri așa ceva. Case inundate, garduri rupte. Nimeni nu poate să înțeleagă ce a fost în alea 20 de minute", a declarat  Petre Rebedea, primar Tismana.

Mai multe străzi din municipiul Cluj-Napoca au fost inundate

Traficul a fost îngreunat, iar oamenii au fost nevoiți să se deplaseze prin apele care au ajuns până la genunchi cu cizme de cauciuc.

Pe Drumul Național 15B din județul Neamț, autoritățile au intervenit cu o macara pentru a îndepărta aluviunile aduse de inundații.

Timp de aproape 3 ore, județul Suceava a fost sub cod portocaliu de vreme severă.

În municipiu, canalizarea a făcut cu greu față precipitațiilor, iar Unele străzi au fost inundate.

Citiţi şi: Inundaţii devastatoare în Gorj. Un sat a fost distrus de viituri | ANM a emis cod portocaliu pentru alte două judeţe din ţară

×
Subiecte în articol: inundatii ploi vijelii grindina Gorj
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close