Antena 3 CNN Actualitate Cantitatea URIAŞĂ de carne stricată ar fi putut îmbolnăvi un MILION de români. Cifrele dezastrului

Cantitatea URIAŞĂ de carne stricată ar fi putut îmbolnăvi un MILION de români. Cifrele dezastrului

Cantitatea URIAŞĂ de carne stricată ar fi putut îmbolnăvi un MILION de români. Cifrele dezastrului
de O.P.    |    13 Mar 2014   •   05:53

Cantitatea uriaşă de carne stricată retrasă de la comercializare ar fi putut îmbolnăvi peste un milion de oameni. De asemenea ar fi fost suficientă pentru o lună de zile pentru toată populaţia unui oraş de aproape 60 de mii de locuitori, precum Deva sau Vaslui.

Cele 230 de tone de carne stricată ar fi putut imbolnăvi toată populaţia Bucureştiului intr-o singură zi. Carnea interzisă de la comercializare ar fi fost suficientă pentru o porţie de friptură pentru fiecare locuitor al capitalei.

 Dacă ne raportăm la cantitatea medie de carne pe care o consumă un român pe lună, adică 4 kg, atunci carnea confiscată era suficentă pentru un oraş cu aproape 60 de mii de locuitori.   Adică , ar fi fost de ajuns pentru toţi locuitorii din Giurgiu , Deva sau Vaslui timp de o lună de zile.

Cele  230 de tone de carne ar putea proveni de la 2.300 de porci cu o greutate medie de 100 de kg. Aceeaşi cantitate de carne ar putea fi echivalată cu un număr 460 de vite de câte 500 de kg fiecare.

De asemenea cele 230 de tone de carne stricată ar putea insemna  230.000 de pui cu o greutate de 1 kg sau 11.500 de curcani cu o greutate de 20 de Kg.

Iar dacă raportăm toată această cantitate de carne la peşte ar putea fi  vorba de 460.000 de bucăţi de macrou de câte 500 de grame . 

×
Subiecte în articol: scandal carne
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close