Antena 3 Actualitate CAPITALA în flăcări. Codul PORTOCALIU a fost prelungit. Vezi din INFOGRAFIC cum trebuie să lupţi împotriva căldurii

CAPITALA în flăcări. Codul PORTOCALIU a fost prelungit. Vezi din INFOGRAFIC cum trebuie să lupţi împotriva căldurii

de L.D.    |    13 Iul 2012   •   10:28
CAPITALA  în flăcări. Codul PORTOCALIU a fost prelungit. Vezi din INFOGRAFIC cum trebuie să lupţi împotriva căldurii

Meteorologii au emis pentru sâmbătă şi duminică o avertizare de COD GALBEN pentru sudul şi estul ţării, unde se vor atinge valori de 36...38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80.

De asemenea, aceştia au emis o avertizare meteorologică pentru duminică de COD PORTOCALIU. În cea mai mare parte a Olteniei şi a Munteniei canicula se va intensifica, temperaturile maxime vor fi de până la 39...41 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.Incepând din partea a doua a zilei de duminică vor fi manifestări de instabilitate atmosferică severă.

Vezi cum va fi vremea în zona ta pe meteoplus.ro. 

VINERI (13 iulie)

În Bucureşti, vremea va fi cãlduroasã, iar dupã-amiaza indicele temperaturã-umezealã va atinge pragul de 80 al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimã va fi de 19...21 de grade. Presiunea atmosferica va fi în uşoarã scãdere.

În ţară, vremea va fi cãlduroasã în majoritatea regiunilor, izolat canicularã dupã-amiaza în sudul Olteniei şi al Munteniei. Indicele temperaturã-umezealã va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic local în sudul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în partea a doua a zilei şi la începutul nopţii. Vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului pe arii restrânse în zonele montane şi în sud-est şi izolat în rest. Vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 28 şi 35 de grade, iar cele minime între 13 şi 24 de grade. Presiunea atmosferica va fi în uşoarã scãdere.

 
SÂMBĂTĂ (14 iulie)

În Bucureşti, vremea va deveni canicularã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 36...37 de grade, iar cea minimã de 21...23 de grade. Presiunea atmosferica nu va avea variaţii importante.

În ţară, vremea va fi cãlduroasã, devenind canicularã în sudul, estul şi sud-vestul ţãrii, unde disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil şi vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, dupã-amiaza pe arii restrânse în zona de munte, iar noaptea în nord-vest. În restul teritoriului astfel de fenomene vor fi posibile doar cu totul izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 37 de grade, mai ridicate în sud, iar cele minime, în general, între 14 şi 24 de grade. Presiunea atmosferica nu va avea variaţii importante.

 
DUMINICĂ (15 iulie)

În Bucureşti, vremea se va menţine canicularã, cu o maximã termicã în jurul a 38 de grade şi disconfort termic foarte accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în cursul nopţii, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Temperatura minimã va fi de 22...24 de grade.

În ţară
, vremea se va menţine canicularã în sudul şi estul ţãrii, unde disconfortul termic va fi foarte accentuat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 28 şi 38 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie, mai ales spre searã şi noaptea, local în nordul, centrul şi nord-estul teritoriului şi pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile minime se vor încadra între 13 şi 24 de grade.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close