Antena 3 CNN Actualitate Capitala, paralizată după o ploaie torențială! A plouat în 3 ore cât pentru o lună întreagă

Capitala, paralizată după o ploaie torențială! A plouat în 3 ore cât pentru o lună întreagă

O ploaie torențială a făcut prăpăd în Capitală. Zeci de străzi au fost inundate iar traficul în mai multe cartiere a fost complet blocat. Șoferii nu au mai putut înainte cu mașinile prin puhoaiele de apă. Mai mulți copaci au fost smulși de vijelii și aruncați peste mașini. În unele zone, oamenii au rămas fără curent electric iar într-un mall a plouat ca afară.

Capitala, paralizată după o ploaie torențială! A plouat în 3 ore cât pentru o lună întreagă
Sursa foto: Meteoplus/Facebook
de Laura Dinu    |    20 Iul 2020   •   10:15

În Capitală a plouat atât de puternic, încât, în doar câteva minute, canalizările nu au mai făcut față. Pe mai multe străzi, inclusiv pe bulevarde principale, traficul a fost paralizat zeci de minute. 

Mai mulți copaci au fost puși la pământ de vântul puternic. Unii dintre ei au căzut peste mașinile parcate. Pe unele străduțe din cartierul Militari, oamenii au trecut prin apă până la genunchi ca să poată intra în bloc. 

Probleme au fost și într-un mall din Capitală, unde ploaia și-a făcut loc înăuntru. 

A plouat în 3 ore cât într-o lună întreagă

Potrivit specialiștilor, în București a plouat în aproape 3 ore cât pentru o lună întreagă. 

”Toată vara a anului 2020 ne-a adus în atenție astfel de situații. Dacă media lunii iulie este în jurul a 75-80 de litri/mp, în Capitală, deja la cele 3 stații meteorologice, în mai puțin de o oră, am avut confirmate valori de peste 40 l/mp la București Băneasa și 35 l/mp la celelalte două stații meteorologice. Sigur că așteptăm și confirmările de la alte puncte de măsurare a cantităților de precipitații în zona Capitalei și cu siguranță sunt cartiere unde am avut valori de peste 50 de l/mp”, a declarat Elena Mateescu, director ANM. 

Echipele Apa Nova au intervenit imediat în teren 

”Apa Nova a intervenit cu 18 hidrocurățătoare, a intervenit cu  echipaje cu pompe în zonele unde au fost acumulări de apă și s-au inundat subsolurile și cu un număr de personal operațional de 110 persoane. Practic vorbim de o ploaie istorică!”, a declarat Alexandru Moldovan, director tehnic Apa Nova.

Iar veștile de la meteorologi nu sunt deloc bune. Urmează o săptămână cu ploi torențiale atât în Capitală, cât și în țară. 

×
Subiecte în articol: ploaie Capitală
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close