Antena 3 CNN Actualitate Capitala rămâne fără spaţii verzi din cauza Legii Urbanismului. Vezi aici modificările

Capitala rămâne fără spaţii verzi din cauza Legii Urbanismului. Vezi aici modificările

Capitala rămâne fără spaţii verzi din cauza Legii Urbanismului. Vezi aici modificările
Sursa foto: Foto: exudate.net
30 Iul 2011   •   09:38

Capitala ar putea rămâne fără şase hectare de spaţiu verde, din cauza unei modificări făcute Legii Urbanismului. Autorităţile au introdus noţiunea de "spaţiu verde modificat", ceea ce înseamnă că oricine poate construi acolo.

Un investitor a decis să profite  şi a depus un proiect de construire a unei clădiri de 80 de metri înălţime, la doi paşi de Palatul Cotroceni. Organizaţiile de mediu spun că e ilegal. Dar membrii Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei au avizat proiectul.

Terenul este situat în apropierea Palatului Cotroceni, în mijlocul intersecţiei Răzoare. Este, conform legii, spaţiu verde. Iar legea spune că: "Schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi şi/sau prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism, reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor este interzisă, indiferent de regimul juridic al acestora." 

O lege care în 2008 a suferit o mică modificare. A fost introdusă o inovaţie: aşa numitul spaţiu verde modificat.

Adică proprietarul de spaţiu verde modificat are voie să folosească 15% din teren pentru construcţii. Dar, cum la noi legile sunt făcute pentru a fi încălcate, investitorul de la Răzoare vrea acum să folosească 27% din suprafaţă.

Investitorul, o firmă care a dezvoltat mai multe proiecte imobiliare gigant în Bucureşti, nu a fost de găsit pentru comentarii.

Asta înseamnă că, în câţiva ani, cele şase hectare de spaţiu verde din zona răzoare, aflate în proprietate privată, ar putea să dispară în întregime.

Proiectul urmează să ajungă pe masa consilierilor locali care vor avea ultimul cuvânt de spus în privinţa mastodontului de la Răzoare.

 
 

×
Subiecte în articol: Palatul Cotroceni proiect
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close