Antena 3 CNN Actualitate Capitala sărbătoreşte 555 de ani de la atestarea documentară. Vezi ce evenimente sunt planificate

Capitala sărbătoreşte 555 de ani de la atestarea documentară. Vezi ce evenimente sunt planificate

Capitala sărbătoreşte 555 de ani de la atestarea documentară. Vezi ce evenimente sunt planificate
20 Sep 2014   •   11:39
Bucureştiul este în sărbătoare pentru a marca cei 555 de ani de la prima atestare documentară. Vor fi petreceri în aer liber, concerte, expozitii şi târguri. În Piaţa Constituţiei sunt în plină desfăşurare pregătirile pentru spectacolul numit "rEvoluţia Muzicii Uşoare Româneşti". 
 
Evenimentele sunt organizate de primărie şi au loc în Piaţa Constitutiei, Piata Universităţii, Parcul Cişmigiu şi Centrul istoric. 
 
Cel mai grandios moment al sărbătorii, va fi spectacolul de video-mapping multimedia desfăşurat pe clădirea Parlamentului. 
 
În această seară, de la ora 23, pe faţada de 20.000 de metri pătraţi vor fi proiectate 5 show-uri 3D, care dau iluzia că palatul îşi schimbă forma şi culoarea. 
 
Deşi pe Palatul Parlamentului s-au mai făcut proiecţii, acum este pentru prima dată când întreaga faţada clădirii este încorporată într-un proiect de video-mapping, care presupune o imagine 3D complexă. Pentru a creea imagini atât de spectaculoase se vor folosi peste 100 de proiectoare. 
 
Cinci echipe din Europa participă la eveniment. În ordinea evoluţiei, primii vor fi cei din Ungaria, urmaţi de Cehia, Franţa, România şi Polonia.  
 
După ce vor avea loc toate proiecţiile, publicul îşi va desemna favoriţii, în urma unui vot prin sms, în timp real. 
 
Showul video va fi urmat de DJ Open Air Party, o petrecerere care va transforma Piaţa Constituţiei într-un club în aer liber.
 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close