Antena 3 CNN Actualitate Căprioară "vedetă" pe Valea Arieşului, stă la poze şi se lasă mângâiată pentru mâncare

Căprioară "vedetă" pe Valea Arieşului, stă la poze şi se lasă mângâiată pentru mâncare

O căprioară a fost filmată în zona munților Apuseni în timp ce mănâncă de la turiștii care tranzitează zona din Valea Arieşului.

Căprioară "vedetă" pe Valea Arieşului, stă la poze şi se lasă mângâiată pentru mâncare
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    10 Mar 2021   •   13:33

O turistă a filmat o căprioară blândă, care nu este speriată în apropierea oamenilor. Căprioara îi aşteaptă pe şoferi în apropierea drumului naţional, îi face să oprească şi să îi dea ceva de mâncare.

Povestea se derulează de mai bine de 1 an de zile pe DN75, la limita dintre judeţele Cluj şi Alba, între localităţile Ocoliş şi Poşaga.

Doar pe Valea Ariesului poți savura asa ceva!!

Posted by Delia Alexandra Buran on Saturday, March 6, 2021

Mai multe căprioare au fost filmate în timp ce caută hrană într-o pădure din Parcul Natural Apuseni. Imaginile au fost înregistrate de o cameră de monitorizare a faunei montată în pădure de angajații Romsilva, compania care administrează parcul național.

”Frumusețe și gingășie în pădurile Parcului Natural Apuseni. Imaginile frumoase cu mai multe căprioare au fost filmate de camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva în câteva păduri din Parcul Natural Apuseni. Se poate observa în imagini cum coloritul blănii din această perioadă ajută căprioarele să se camufleze mai bine în păduri, pentru a se feri de prădători”, au explicat specialiștii Romsilva.

Parcul Natural Apuseni are o suprafață de 76.064 de hectare, majoritatea fiind acoperită cu păduri, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba.

×
Subiecte în articol: caprioara apuseni Valea Arieşului
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close