Antena 3 CNN Actualitate Captivi în TRENUL GROAZEI: Oamenii cer ajutor şi întreabă de ce doar fotbaliştii au fost salvaţi

Captivi în TRENUL GROAZEI: Oamenii cer ajutor şi întreabă de ce doar fotbaliştii au fost salvaţi

Captivi în TRENUL GROAZEI: Oamenii cer ajutor şi întreabă de ce doar fotbaliştii au fost salvaţi
08 Feb 2012   •   11:28

Peste 700 de oameni sunt blocaţi într-un tren care venea de la Galati spre Bucureşti. După mai bine de 40 de ore de stat în tren, din care o bună perioadă au stat în frig, fără apă, mâncare sau toalete funcţionale şi igienizate, oamenii au ajuns la capătul răbdării. Ando se întreabă, într-un mesaj trimis pe [email protected], dacă vor mai ajunge vreodată în Bucureşti şi critică modul în care autorităţile au acţionat pentru rezolvarea acestei situaţii.

O profesoară din Constanţa aflată în tren a declarat pentru Antena3.ro că abia miercuri li s-au adus oamenilor apă şi câteva conserve cu mâncare. "Ne-au dat apă în bidoane de 5 litri, câte un bidon la cinci persoane, dar n-avem pahare aşa că bem unii după ceilalţi". Problema este că nimeni nu îi anunţă ce se întâmplă, dar şi mai mult îi enervează pe oameni faptul că după ce s-a ajuns marţi seara din nou în gara din Făurei, cei 9 fotbalişti ai echipei Oţelul Galaţi blocaţi şi ei în tren au fost salvaţi. "Nouă ne-a dat drumul la căldură, iar jandarmii i-au luat pe fotbalişti şi au plecat", a declarat profesoara.

Acelaşi lucru a fost relatat şi de Pascu George într-un mesaj pe adresa [email protected]. "După aproximativ 35 de ore de când oamenii sunt blocaţi şi plimbaţi între 2 staţii de tren, fără apă, fără alimente, cei de la Jandarmerie au ajuns la ei şi au reuşit să salveze doar pe cei 9 jucători de la Oţelul Galaţi. Ceilalţi călători au rămas în tren, unde într-adevar cei de la Primăria din Făurei le-au adus apă şi alimente. Să înţelegem că din sute de călători, 9 au fost mai importanţi doar pentru că sunt persoane publice sau că Jandarmeria este plătită doar din taxele şi impozitele plătite de cei 9, nu şi a celorlalţi oameni din tren?", ne-a scris Pascu George, care are două rude captive în acel tren.

Conform Gazetei Sporturilor, fotbaliştii lui Dorinel Munteanu s-au cazat la un spital din Făurei, după 30 de ore petrecute în trenul blocat pe traseu, iar Marius Stan, preşedintele clubului Oţelul Galaţi, a declarat tot pentru Gazeta Sporturilor că jucătorii vor fi duşi la Bucureşti cu un elicopter privat.

Într-o intervenţie la Antena 3, Dumitru Popa, prefectul judeţului Brăila, a declarat că a plecat un convoi cu alimente din localitatea sa spre Fărei. "Până acum oamenii au mâncat nişte napolitane, cornuri şi au primit bidoane cu apă din partea doamnei primăriţe din Făurei. Este o localitate foarte mică, iar tot ce a fost găsit prin rafturile magazinelor le-a fost adus călătorilor", a spus el, adăugând că din informaţiile pe care le are doar cinci vagoane din cele nouă ale trenului sunt încălzite, precum şi sala de aşteptare a gării Făurei.

 




×
Subiecte în articol: Brăila tren Oţelul Galaţi
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close