Antena 3 CNN Actualitate Captură de aproape 4 milioane de lei la Calafat. Parfumuri, genți și haine de lux contrafăcute, descoperite într-un camion

Captură de aproape 4 milioane de lei la Calafat. Parfumuri, genți și haine de lux contrafăcute, descoperite într-un camion

Mii de bunuri de lux, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 4 milioane de lei, au fost descoperite de Poliția de Frontieră Calafat.

Captură de aproape 4 milioane de lei la Calafat. Parfumuri, genți și haine de lux contrafăcute, descoperite într-un camion
Sursa foto: Poliția de Frontieră
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2023   •   13:57

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion, mai multe cutii de carton ce conțineau 9.635 bunuri - parfumuri, articole vestimentare, încălțăminte și marochinărie, toate purtând însemnele unor branduri de lux şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, acestea ar fi valorat aproximativ 3.854.000 lei. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"În data de 19.10.2023, în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean bulgar, care se afla la volanul unui autocamion, înmatriculat în Bulgaria.

Conform documentelor prezentate, şoferul transporta produse alimentare și textile, pe ruta Bulgaria–Germania.

Citește și: Româncă reținută pe Aeroportul Otopeni cu aproximativ 159 grame de cocaină.

Cu ocazia efectuării controlului mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul de marfă al autocamionului, mai multe cutii de carton ce conțineau parfumuri, articole vestimentare, marochinărie și încălțăminte.

În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea de  8.881 parfumuri, 716 articole vestimentare, 21 articole de marochinărie și 17 perechi încălțăminte,  toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de 3.854.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, faţă de şoferul bulgar se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet", potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close