Antena 3 CNN Actualitate Captură record! 60.000 de euro în monede false găsite la 3 bărbaţi din Mureş

Captură record! 60.000 de euro în monede false găsite la 3 bărbaţi din Mureş

Captură record! 60.000 de euro în monede false găsite la 3 bărbaţi din Mureş
08 Oct 2013   •   15:01

Poliţiştii din Mureş au făcut o captură record după ce au prins trei bărbaţi, printre care şi un italia, cu monede false. Cei trei aveau asupra lor suma de 60.000 de mii de euro ascunsă în maşină. Aceştia au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Târgu Mureş, fiind acuzaţi de falsificarea şi punerea în circulaţie de monedă contrafăcută, după ce au reuşit să vândă la Iernut 500 de euro falşi, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Târgu Mureş şi procurorii DIICOT au depistat, la sfârşitul săptămânii trecute, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 39 de ani, care sunt acuzaţi de înşelăciune, punere în circulaţie şi deţinere în vederea punerii în circulaţie de monedă străină falsificată şi constituirea unui grup infracţional.
   
Şeful DIICOT Mureş, Alin Lazăr, a declarat, marţi, că la sfârşitul săptămânii trecute cei trei au vândut la Iernut 5 bancnote de 100 de euro, unui bărbat din localitate care a sesizat poliţia.

Bărbaţii au fost apoi depistaţi într-un autoturism înmatriculat în Ungaria şi imobilizaţi de un echipaj de poliţie rutieră.   

"Erau 60.000 de euro falşi ascunşi în maşină. Cei trei au încercat o plasare la Iernut, iar omul căruia i-au schimbat banii a sesizat Poliţia. Ulterior, i-am prins, fiind reţinuţi pentru înşelăciune, punere în circulaţie şi deţinere în vederea punerii în circulaţie de monedă străină falsificată şi constituirea unui grup infracţional, iar luni au primit mandate de arestare preventivă de la Judecătoria Târgu Mureş", a declarat Alin Lazăr.
   
Pe de altă parte, asupra celor trei au mai fost găsiţi, pe lângă euro, şi 1.080 de forinţi şi 2.151 de lei, sume care ar proveni din schimbul valutar.

×
Subiecte în articol: mures captura bani falsi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close