Antena 3 CNN Actualitate Capul mafiei gunoaielor a fost ridicat de poliție de pe aeroport | Gruparea a adus ilegal peste 1.500 de tone de deșeuri în România

Capul mafiei gunoaielor a fost ridicat de poliție de pe aeroport | Gruparea a adus ilegal peste 1.500 de tone de deșeuri în România

Șapte suspecți au fost reținuți de polițiști în dosarul mafiei gunoaielor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Oct 2023   •   07:38

Este vorba despre o grupare care a adus ilegal în România peste 1.500 de tone de deșeuri care proveneau din vestul Europei.

Unul dintre capii rețelei a fost ridicat chiar de la aeroportul din Oradea, în momentul în care se întorcea din vacanță. 

Este vorba despre un bărbat pe nume Bogdan Macra.

El a fost reținut de procurorii DIICOT după o zi întreagă de audieri.

Citește și: Românii care au transformat țara în tomberonul Europei. Șeful Gărzii de Mediu: "Modul de operare este unul clasic"

Procurorii l-au reținut şi pe Daniel Nicolae, patronul unei firme din Arad.

Potrivit datelor din investigație, pentru a scăpa de controalele vamale, membrii grupării falsificau documente şi susțineau că aduc în țară materii prime.

"Garda de Mediu a fost direct implicată în operațiune încă de la etapa de monitorizare, făcând sesizări penale pentru aspectele întâlnite acolo. Este un nou episod al luptei pe care autoritățile o duc pentru ca România să nu ajungă, așa cum se tot spune, groapa de gunoi a Europei", a spus Andrei Corlan, șeful Gărzii Naționale de Mediu.

După ce deșeurile ajungeau în țara noastră, acestea erau transportate in depozite intermediare sau erau arse.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close