Antena 3 CNN Actualitate Căpuşele au trimis sute de români la spital după mini-vacanţa de 1 Mai

Căpuşele au trimis sute de români la spital după mini-vacanţa de 1 Mai

Căpuşele au trimis sute de români la spital după mini-vacanţa de 1 Mai
Sursa foto: Foto: getridofitall.com
03 Mai 2012   •   19:15

Şi-au petrecut mini-vacanţa de 1 mai la iarbă verde. Dar nimeni nu s-a gândit că asta îi va trimite direct în spital. Sute de români au "invadat" camerele de urgenţă ale spitalelor după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Se pare că insectele s-au răspândit peste tot, din cauza căldurii.

Au fost chiar şi 20 de pacienţi într-o zi la spitalul de urgenţă din Buzău. Toţi, cu aceeaşi problemă, una la care nu s-ar fi gândit niciodată.

Medicii spun că pericolul e peste tot. În parcuri, păduri şi în blana animalelor de companie. Dar oamenii merg pe principiul "mie nu mi se poate întâmpla". Spre exemplu, această doamnă din Sibiu nu se teme de nimic, darămite de o căpuşă.

Dar căpuşele sunt mult mai periculoase decât par. Pot transmite boli foarte grave. Iar pacienţii trebuie să fie atenţi. E important să ştiţi, de exemplu că, în cazul în care aţi fost muşcat de o căpuşă, nu aveţi voie să o scoateţi singur.

La Galaţi, numărul victimelor a crescut de 3 ori faţă de anul trecut. De voie, de nevoie autorităţile locale trebuie să ia urgent măsuri. Altfel riscă amenzi de până la 100 de milioane de lei vechi.



×
Subiecte în articol: capuse spital
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close