Antena 3 CNN Actualitate Căpuşele creează panică generală. 400 de oameni au fost înţepaţi de aceste insecte, numai la Sibiu

Căpuşele creează panică generală. 400 de oameni au fost înţepaţi de aceste insecte, numai la Sibiu

Căpuşele creează panică generală. 400 de oameni au fost înţepaţi de aceste insecte, numai la Sibiu
Sursa foto: Foto: getridofitall.com
de M.Z.    |    23 Mai 2012   •   14:29

Căpuşele au ajuns să creeze panică generală în ţară. De la începutul anului, 30 de sibieni au contactat boala Lyme, iar o nouă suspiciune e luată în aceste zile calcul în cazul unui profesor de sport.

"De la începutul anului, s-au înregistrat 400 de cazuri de înţepături de căpuşe. Avem 30 de cazuri confirmate de boală Lyme", a declarat Decebal Todăriţă, purtător de cuvânt la Spitalul Clinic din Sibiu.

La Braşov, autorităţile au început acţiunile de dezinsecţie. Şapte echipe de specialişti au luat astăzi la puricat parcurile de copii, dar şi spaţiile verzi dintre blocuri şi ţarcurile pentru câini.

"Folosim o substanţă specială pentru căpuşe, dar folosim şi alte substanţe avizate de Ministerul Sănăţii împotriva căpuşelor şi alte insecte", a declarat Gabriel Azmală, reprezentantul unei firme de deratizare.

Medicii ne recomandă să evităm deplasările în zonele împădurite şi la iarbă verde şi ne atenţionează că aceste insecte migrează foarte mult la oameni, dar şi la animale precum câini, pisici, rozătoare, ovine, bovine, porcine.
 



×
Subiecte în articol: Sibiu capuse panica boala lyme
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close