Antena 3 CNN Actualitate Căpuşele, inamicele ieşirilor la iarbă verde

Căpuşele, inamicele ieşirilor la iarbă verde

Căpuşele, inamicele ieşirilor la iarbă verde
Sursa foto: Foto: cumbriacrack.com
02 Mai 2011   •   18:48
Pe măsură ce vremea se încălzeşte, românii încep să iasă la iarbă verde. Puţini ştiu însă ce pericole pândesc în iarbă. Este vorba de căpuşe, care atacă nu numai animalele ci şi oamenii. Iar muşcătura lor poate fi extrem de periculoasă. Netratată, poate fi fatală. Numai în acest weekend, doi ieşeni au ajuns la spitalul de urgenta muşcaţi de insecte.
 
Unul dintre ei a ieşit să petreacă de 1 mai la un grătar în mijlocul naturii. A simţit la un moment dat o muşcătură de insectă pe picior şi a văzut cum o căpuşă îi intră pe sub piele. A mers imediat la spital pentru că ştia ca boala dată de căpuşe este extrem dificil de depistat şi tratat. Doctorii spun că dacă nu ar fi venit la spital, starea bărbatului se putea agrava.

Medicii le recomandă celor care ies la iarbă verde să poarte o îmbrăcăminte care să-i apere de căpuşe, acoperindu-le mâinile şi picioarele. Persoanele care ajung totuşi să fie muşcate de astfel de insecte trebuie să se prezinte de urgenţă la spital. În caz contrar, vor avea iniţial simptomele unei răceli, urmate de dureri osoase, apoi starea lor se va agrava.
 


 

×
Subiecte în articol: capuse muscatura spital boala
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close