Antena 3 CNN Actualitate Patru localități de lângă București ies din carantină. Anunțul făcut de Prefectura Ilfov

Patru localități de lângă București ies din carantină. Anunțul făcut de Prefectura Ilfov

Localitatea de domiciliu a președintelui PNL, Ludovic Orban, Doborești, precum și localitățile Corbeanca, Otopeni și Popești-Leordeni, ies din carantină, de sâmbătă seara, anunță Prefectura Ilfov.

Patru localități de lângă București ies din carantină. Anunțul făcut de Prefectura Ilfov
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Ian 2021   •   17:00

Prefectura Ilfov a anunțat că localitățile Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni ies din carantină începând de sâmbătă, de la ora 22.00

„În urma evaluării analizelor de risc ale comunităților din localitățile ilfovene Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni, județul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru cele patru localități, începând cu data de 09.01.2021, ora 22:00”, anunță Prefectura Ilfov.

Ținând cont de faptul că rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1.000 de locuitori se menține ridicată, autoritățile fac apel la responsabilitate, pentru că măsurile impuse de autorități în timpul stării de alertă rămân valabile.

Orașul Bragadiru și comuna Chiajna au ieșit din carantină, începând de vineri seara de la ora 22:00, iar comuna de Berceni a ieșit de joi. 

Restaurantele și cafenelele rămân închise

Hotărârea nr.1/2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov prevede că, de la momentul încetării aplicabilităţii măsurii de carantinare zonală, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Totodată, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

Hotărârea CJSU mai prevede interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, precum şi a organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

 

 

×
Subiecte în articol: Ilfov carantină
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close